Schrijftips

  • All Post
  • Blog
Photo by Lisa Fotios on <a href="https://www.pexels.com/photo/person-holding-white-ceramci-be-happy-painted-mug-851213/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

13 december 2022/

Samen met je manuscript en de synopsis lever je ook een begeleidende brief aan bij de uitgever. Dit is je eerste digitale kennismaking met de uitgever. De begeleidende brief is nooit langer dan 1 A4, net als bij je sollicitatiebrief. Benieuwd welke punten je sowieso moet benoemen in je brief? Ik vertel je de 4 belangrijkste punten die tussen de begroeting en afsluiting geplaatst moeten worden.

Zo schrijf je een goede synopsis

7 december 2022/

Je synopsis schrijf je niet voor niks! Wist jij dat de synopsis waarschijnlijk het eerste is dat de uitgeverij van jou leest? Het is dus van groot belang dat deze een goed beeld geeft over het verhaal in zijn totaliteit, de personages, de wereld waar het zich afspeelt en de structuur van je manuscript. Het doel van je synopsis is altijd de uitgever overtuigen dat jouw manuscript uniek is en het waard is om uitgegeven te worden. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van het schrijven van de synopsis. Ik geef je handige tips en trucs, zodat jij een…

8 manieren om te omschrijven dat je personage bezorgd is [SCHRIJFTIP 1]

1 november 2022/

Je hebt vast wel eens gehoord van het credo: ‘Show! Don’t tell!’ Allemaal leuk en aardig dat laten zien en niet vertellen, maar hoe doe je dat dan eigenlijk? In dit artikel gaan we aan de slag met het gevoel ‘bezorgd zijn’. Ik geef je 8 manieren om dit gevoel te laten zien door middel van fysieke uitingen. Zo voorkom je herhaling en krijg je meer variatie in je tekst.

Geef je boek uit! [NIEUW AANBOD]

4 oktober 2022/

Jouw grote wens is om jouw boek in de boekhandel te zien shinen! Voor het zover is, is er nog wel een lange weg te gaan. Een redacteur ontvangt vele manuscripten en de stapel op het bureau wordt er niet kleiner op. Met het Geef je boek uit-pakket krijg je een voorsprong op alle andere (aspirant) auteurs en maak je een goede eerste indruk. Ik vertel je graag meer over dit pakket.