MANUSCRIPTBEGELEIDING

Eerste hulp bij schrijven

Al maanden foeter je tegen je beeldscherm. Het schrijven lukt niet. Je loopt vast in het verhaal en het doorbreken van de status quo lukt niet meer. Uren staren naar een knipperende cursus, deadlines gaan voorbij. Je hebt het gevoel dat je je tijd verdoet. Maar wist jij dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen? 

Soms heb je gewoon een stok achter de deur nodig om te schrijven, iemand die met je meeleest, je op het juiste spoor houdt of zet, je aanmoedigt, met je mee puzzelt in de volgorde van je verhaal en van (inhoudelijke) feedback voorziet. Dat is het stukje manuscript begeleiding waar ik je bij kan helpen.

DIT WIL IK!

Is dat wat je dacht na het lezen van de intro? Mooi! Dan plannen we meteen een vrijblijvende kennismaking in!

Het pakket dat bij jou past!

Niet elke (beginnende) schrijver heeft hetzelfde kant-en-klare pakket nodig en daarom geven we samen vorm aan de begeleiding die jij nodig hebt. Je doorloopt een aantal stappen voor we echt met elkaar aan de slag gaan, zodat we beide weten of we een goede match met elkaar zijn. Na de eerste vier stappen staat de vorm vast en de inhoud bepalen we samen aan de hand van jouw vraag van de maand. 

Benieuwd naar de inhoud ?

 • Digitale kennismaking

  In deze meeting van 45 minuten bespreken we de volgende punten: korte kennismaking, het manuscript, de doelen waar je aan wilt werken, de planning die je voor ogen hebt en waar je graag ondersteuning bij wilt.

 • Redactie

  Hebben we na het eerste gesprek een goed gevoel over de samenwerking, dan nodig ik je uit om de eerste 2000 tot 3000 woorden naar mij toe te sturen voor een redactionele ronde. Op deze manier maak ik kennis met jouw schrijfstijl en het verhaal en maak jij kennis met mijn manier van werken.

 • Traject vormgeven

  We gaan voor tenminste 3 maanden met elkaar samenwerken en sluiten het traject weer af als je doelen en/of deadlines behaald zijn.

 • Manuscriptbegeleiding

  Als we bij deze stap zijn aangekomen, dan zien we het beide zitten om met elkaar aan de slag te gaan. Nu is het tijd om het begeleidingstraject samen vorm te geven aan de hand van je doelen en deadlines.

Maandelijkse begeleiding

joyce weij redacteur

Handig om te weten

Hoewel je prima een boek in een maand kán schrijven, doet een schrijver er over het algemeen toch wel iets langer over. Ik ben je digitale cheerleader en de stok achter de deur. Om het beste uit jou als schrijver te halen en om je verhaal naar een hoger plan te tillen, adviseer ik een samenwerking van minimaal 3 maanden.

Na die eerste drie maanden kan je onze samenwerking per maand verlengen. Net zo lang tot jij je doel hebt gerealiseerd of je deadline hebt gehaald. Er zit geen maximum aantal maanden aan. Jij bepaalt!

Dat is geen probleem. Jij moet doen waar je je goed bij voelt. De eerste vier stappen kosten je niks extra’s als je besluit met mij te gaan samenwerken. Wanneer je besluit dat het toch niet helemaal is wat je zoekt, dan bedragen de kosten €75,- ex. BTW. 

Ik verwacht van jou dat je weet wat je wilt en dit ook duidelijk maakt richting mij. Daarnaast vraag ik tenminste 1 uur per maand van je tijd voor een digitale meeting, waarin we aan de slag gaan met jouw vraagstukken. Om helemaal optimaal gebruik te maken van de begeleiding en de stok achter de deur lever je elke maand maximaal 5000 woorden in. Je geeft dan ook aan waar je feedback op wilt.

Jij &JOYCE?

Zin gekregen om samen te werken aan jouw manuscript? Stuur een mailtje om vrijblijvend een kennismaking in te plannen.