Joyce weij

Redactie

Van verhaal tot boek; als het even tegenzit of meteen goed aanpakken?

Al maanden foeter je tegen je beeldscherm, want het schrijven lukt niet. Je loopt vast en de negatieve cirkel doorbreken lukt niet meer. Uren staren naar een knipperde cursus, deadlines gaan voorbij. Jij het het gevoel dat je je tijd verdoet, maar wist je dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen? 

Wat jij nodig hebt is een stok achter de deur. Iemand die met je meeleest, je op het juiste spoor houdt of zet. Je aanmoedigt, met je spart en puzzelt. Iemand waarbij je mag klagen en zeuren. Iemand die jouw verhaal voorziet van inhoudelijke feedback. Dan is manuscriptbegeleiding de uitkomst!

Zet nu de eerste stap en kies voor manuscriptbegeleiding

Vul dit formulier in en ik krijg een magisch seintje. Ik neem zo snel als mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaken en om ongegeneerd te kletsen over jouw verhaal!

Manuscriptbegeleiding
in vier stappen

Jij schrijft een deel

Jij kiest een
hoofdthema

Ik geef je
feedback

€149,00
per cyclus

Joyce weij

jouw partner in crime tijdens het schrijven van jouw boek

Verhalen schrijven deed ik vooral als klein kind. Om ze daarna voor te lezen aan de knuffels op bed. Daarna verloor ik het schrijven uit het oog, maar verloor ik mezelf in het lezen van boeken.

Tot ik in 2022 een opleiding begon aan de Schrijversacademie. Ik werd volledig uit mijn comfortzone getrokken en uitgedaagd om weer te gaan schrijven én dat te delen.

Herken jij die lichte paniek omdat je je verhaal voor het eerst met de wereld deelt? No worries, ik weet hoe jij je voelt. Ik neem je voorzichtig mee verder dan je comfortzone.

 

Manuscriptbegeleiding. Zo ziet dat eruit!

Manuscriptbegeleiding is een traject dat je voor minstens drie maanden doet. Een maand begeleiding kost €149,00 exclusief BTW en bestaat uit de volgende onderdelen:

Jij schrijft

Manuscriptbegeleiding is een stok achter de deur. En hoeveel woorden je schrijft, dat is aan jou. Lukt het niet? Dan gaan we kijken hoe het schrijven weer leuk wordt!

Je kiest een maandthema

Elke maand geef je aan waar je de focus op wilt hebben qua feedback. Denk hierbij aan; opbouw, spanning of personages. Het is jouw verhaal en jij bent in controle.

Ik geef feedback

Jij stuurt mij maximaal 4000 woorden per maand en daarmee ga ik aan de slag. Ik lees en beoordeel je stuk op verschillende lagen; taaltechnisch, inhoudelijk en je maandthema. Je krijgt voor onze meeting het document met feedback retour.

Digitale meeting

Eens per maand spreken we elkaar digitaal. De feedback nemen we door en in de tweede helft leggen we de focus op jouw maandthema. Ik geef je tips, trucs, leestips en deel mijn kennis met je op een praktische en toepasbare manier.

Dit wil ik weten

Manuscriptbegeleiding

Zeker! We gaan eerst kennismaken. Dit doen we digitaal en duurt ongeveer 30 minuten. Aan het einde gesprek geef ik je een aanbod voor een proefredactie, maar daar hoef je nog niet direct over te beslissen. Pas wanneer jij er klaar voor bent en je er goed bij voelt is het tijd voor de volgende stap.

Die stap is de proefredactie. Daarover lees je meer bij de volgende vraag.

Dat kan! Na het kennismakingsgesprek bied ik je de optie voor een proefredactie. Dit houdt in dat jij de eerste twee hoofdstukken van je manuscript naar mij opstuurt. Ik redigeer deze hoofdstukken en voorzie ze van feedback. Op deze manier maak jij kennis met mijn werkwijze en ik met jouw schrijfstijl. 

Ik stuur het manuscript met de feedback naar je terug en daarbij ontvang je ook een offerte voor de eerste drie maanden manuscriptbegeleiding. Pas dan hoef je je definitieve keuze te maken.

Een proefredactie kost €75,- (excl. BTW). Ik verreken de kosten van de proefredactie als je akkoord gaat met de offerte

Hoewel je prima een boek in een maand kán schrijven, doet een schrijver er over het algemeen toch wel iets langer over. Ik ben je digitale cheerleader en de stok achter de deur. Om het beste uit jou als schrijver te halen en om je verhaal naar een hoger plan te tillen, adviseer ik een samenwerking van minimaal 3 maanden.

Zet nu de eerste stap en kies voor manuscriptbegeleiding

Vul dit formulier in en ik krijg een magisch seintje. Ik neem zo snel als mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaken en om ongegeneerd te kletsen over jouw verhaal!