Welkom! Het kan zijn dat dit je eerste bookswap is, maar wellicht ben je een ervaren swapper. Op deze pagina neem ik je mee in hoe een bookswap werkt, vind je de planning voor de huidige bookswap en de veelgestelde vragen staan onderaan deze pagina. 

Bookswap in het kort

Een bookswap is eigenlijk hetzelfde als lootjes trekken voor Sinterklaas. Met het grootste verschil dat je hier geen surprise hoeft te maken en een gedicht schrijven mág, maar is niet verplicht. Op  12 mei wordt bekend voor wie jij een mooi pakket mag maken. Voor jouw lootje maak je een leuk boekenpakket t.w.v. minimaal €25,00 aan de hand van het verlanglijstje dat je hebt gekregen. Je hebt ruim de tijd om alles te verzamelen voor je pakket. Op 23-24-25 mei verzend je het pakket, zodat PostNL & DHL ruim de tijd hebben om het pakketje op het juiste adres te bezorgen. Het grote uitpakfeest is op zondag 2 juni en op die dag wordt ook bekend wie welk lootje had. 

Aanmelden & voorwaarden

Aanmelden voor de swap? Dat kan! Klik hier – de link brengt je naar de instagrampost – en laat een comment achter. Dan voegt @joyceweij.nl je toe aan de chatgroep. Om mee te doen aan deze bookswaps zijn er wel een aantal voorwaarden:

Planning Kerst swap

Je lootje invullen

Verlanglijstje
Hobby's en Interesses
Adres

• Kies 5 tot 10 boeken en varieer -indien mogelijk- in prijs. Zo heeft jouw Secret Booklover wat speling en is er wellicht ruimte voor twee boeken

• Wil je een speciale editie of alleen de hardcover versie? Vermeld dit er dan expliciet bij. Echter, ik kan je geen garantie bieden.

• Lootjestrekken.nl biedt een uitgebreid aanbod, maar je kunt álles toevoegen wat je wilt. Je bent dus niet gebonden aan wat zij in hun catalogus aanbieden.

• Je kunt er ook leuke boekengerelateerde goodies opzetten; boekenlegger, annotatieflapjes, booksleeve etc.

• Via jouw verlanglijstje kan je ook antwoord geven op de gestelde vragen.

Na het verlanglijstje heb je de mogelijkheid om iets in te vullen bij Hobby's en Interesses. Het is handig om dit te doen, want daarmee maak je het jouw geheime verzender een stukkie makkelijker.

• De genres die je graag leest.

• De allergieën (lactose, gluten) en dingen die je niet lust, eet of drink

• Of je kleine hulpjes bij het uitpakken hebt thuis.

• Hobby's en interesses

• Sta je open voor nette tweedehandsboeken? Soms staan er pareltjes in de kringloop of heb je een boek van de uitgever ontvangen die aansluit bij het wensenlijstje.

Het adres dat je invult is alleen zichtbaar voor degene die jouw lootje trekt. 

Je instagramnaam toevoegen is geen overbodige luxe 😉 

Je kunt ook je Hebban of Goodreads account hier delen, voor het geval dat.

Tip: Voeg hier je e-mailadres ook bij! Zodat deze ingevuld kan worden bij het verzenden en je zelf in de gaten kunt houden wanneer het pakket komt of waar het wordt afgeleverd.

het pakket samenstellen

Je hebt je lootje ontvangen en nu kan je aan de slag om een prachtig pakket samen te stellen aan de hand van het verlanglijstje. Zijn er onduidelijkheden? Je kunt jouw lootje anoniem een vraag stellen via de pagina waarop het verlanglijstje staat.

Je koopt minimaal 1 boek van het verlanglijstje en vult dit aan met bijvoorbeeld iets lekkers, een tweede boek van het lijstje, een kringloop of minibiebvondst en eventueel andere leuke (boekgerelateerde) snuisterijen. Houdt wel rekening met eventuele allergieën en wensen van je lootje. Probeer waar mogelijk het thema van de swap, in dit geval Pasen (of lente) terug te laten komen. 

Wat je ook inpakt is teen hint naar je identiteit. Dit kan een kaartje zijn waarin je iets vertelt over jezelf en wat terug te vinden is in een van je laatste posts. Je kunt ook van je instagramnaam een rebus maken of iets toevoegen wat kenmerkend is voor je woonplaats. In de chatgroep worden ook creatieve ideeën gedeeld, dus schroom niet om er naar te vragen. 

Verzend je pakket zo anoniem mogelijk. Vul bij je naam bijvoorbeeld ‘Geheime Paashaas’ in of plak een sticker over het adres. Vermeld wél op de doos dat het de bookswap betreft, zodat er geen twijfel over bestaat of het een ander pakket is. Let op, als je het mailadres invult, vul dan bij jouw naam niet je éigen naam in.

FAQ

De waarde van de boekenbox is minimaal €25,-

Daarbovenop komt de kosten voor het verzenden en de eventuele verzendkosten die je hebt betaald voor het bestellen van de inhoud van de box. Houdt de chatgroep in de gaten, want er worden regelmatig kortingscodes en -acties gedeeld met elkaar!

Een week lijkt langer dan je denkt, maar het komt regelmatig voor dat ruim op tijd verzonden pakketjes pas net een dag voor het uitpakken worden ontvangen. De gegeven data zijn een richtlijn, je mag het ook altijd eerder opsturen. Niet later. 

Ik raad je aan om te verzenden met DHL of PostNL.

Ik raad Homerr af omdat bij hen geen pijl te trekken is op wanneer een pakketje aankomt.

Onder het verlanglijstje heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan je lootje. Hij of zij ontvangt dan een mail en kan antwoordgeven door een nieuw item toe te voegen aan het verlanglijstje. Als dit is gebeurd krijg jij daar weer een mailtje van.

Je kunt een nieuw item toevoegen aan je verlanglijstje met daarin het antwoord op de vraag. Jouw Geheime Verzender krijgt dan een mailtje met een notificatie.

Dat zou ik heel jammer vinden. Ik kan daar helaas niks aan doen, maar weet dat de persoon die jouw pakket heeft gemaakt die met heel veel liefde en enthousiasme heeft gedaan. Als je een oud, vies, lelijk of kapot boek hebt ontvangen mag je je lootje daar altijd zelf of via mij op aanspreken. 

Je kunt je tot en met 3 maart aan- en afmelden zonder gevolgen. Zodra de lootjes getrokken zijn ben je verplicht om een leuk pakket te maken voor jouw getrokken lootje. Mochten er onvoorziene omstandigheden zijn, meldt dit dan zo snel mogelijk bij Joyce en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Dit kan gebeuren en is helaas ook een beetje het risico bij dit soort activiteiten. Mocht het pakket kwijt zijn meldt dit dan bij mij én bij je lootje, zodat hij of zij ook weet wat er aan de hand is. Bij zowel PostNL als DHL kan je hier een melding overmaken en zij gaan dan uitzoeken wat er aan de hand is het met pakket. Het belangrijkste blijft dat je goed communiceert met elkaar.

Mocht je pakket écht kwijt zijn en je kunt dit bewijzen, dan maken we gebruik van het Noodfonds der Verloren Pakketten om alsnog een pakket te maken voor jouw lootje.

Zeker, je kunt in een DM aan mij doorgeven voor wie je in het verleden al eens een boekenbox hebt gemaakt. Ik kan deze persoon dan voor jou uitsluiten, zodat je voor een nieuw persoon aan de slag kunt!