Drie boeken die jou het ultieme lentegevoel geven

De zon schijnt volop, de eerste lammetjes lopen al weer in de weide en het is officieel LENTE! In dit artikel geef ik je drie ultieme lentetips. Boeken waar je vrolijk van wordt en die jou het heerlijke lentegevoel geven.

1. Op goed geluk – Jenny Colgan

Op goed geluk is het eerste deel in de Happily Ever After-reeks van Feelgood Queen Jenny Colgan. In dit deel trekt de stadse Nina met haar boekenbus de Schotse Hooglanden in. Het duurt even voor ze haar draai weet te vinden, maar al snel sluiten de Schotten haar in hun hart. Zowel Nina als haar boekenbus blijken van onschatbare waarde! En wees eerlijk, het idee dat jijzelf met die boekenbus door Schotland rijdt geeft je toch instant een goed en vrolijk gevoel?

Mijn recensies over deel 3 van deze serie vind je hier

2. Liefde met vertraging – Laura Jane Williams

Hoe groot is de kans dat je de liefde van leven tegen het lijf loopt in het openbaar vervoer? Liefde met vertraging is een heerlijk boek, waarbij je vurig hoopt op een happy end. Lukt het Daniel om zijn ‘misconnection’ terug te vinden? Pak dit boek er op bij op je zomerse vrije lentedag en je zult je geen moment vervelen. Hooguit raak je lichtelijk geïrriteerd omdat het hen zo vaak lukt elkaar mis te lopen.

Dit boek neemt je weer even mee naar de hoogtijdagen van de NS Hartkloppingen. Een rubriek in het magazine van de NS waarin reizigers oproepjes plaatste om personen terug te vinden. Het was toch altijd weer spannend of een hartklopping tot een succes ging leiden.

3. De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Altijd het bruidsmeisje, maar nooit de bruid. Sophie helpt bruiden als undercover bruidsmeisje om alles in kannen en kruiken te krijgen voor de grote dag. Ze neemt hen alles uit handen en geen verzoek is te gek voor haar. Haar haren even rood verven, omdat dat zo goed kleurt bij de rest van de bruidsmeisjes? Doet ze even. Een Chewbacca-pak dragen omdat het bruidspaar dat wilt? Geen enkel probleem. En of ze dan ook even zijn legendarische geluid kan oefenen?

Het zou niet de baan zijn die ik mezelf zie doen, maar het concept is fantastisch! Tussen het plannen van de bruiloft van Cordelia Swann door, krijg je af en toe een inkijkje in de mailwisseling met bedrijven, bruiden en de dames van vrijgezelle feesten. Heerlijk cliché af en toe, maar leuk voor de afwisseling.

Mijn hele recensies lees je hier

Drie boeken waar je vrolijk van wordt! Welk boek tip jij? Laat het weten in de comments!

meer
artikelen