Eindeloos dichtbij van Jenny Colgan

Titel: Eindeloos Dichtbij | Auteur: Jenny Colgan | Uitgever: Luiting SijthoffJaar van uitgave: 2020
ISBN: 9789024590988 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 384 | Genre: Feelgood | Bron: Luisterboek via Bookchoice

Waar gaat Eindeloos dichtbij over?

In Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?Drie keer hetzelfde trucje

Na Nina en Zoë is het de beurt aan Lissa om het roer om te gooien. En hoe kan je dat het beste doen? Ga naar Schotland, dompel je onder in het prachtige landschap, maak je geliefd bij de dorpsbewoners en wordt verliefd op een stoere Schotse man. Vooral dat laatste in essentieel als je in Schotland wilt blijven. Eindeloos Dichtbij is het derde deel in de Happily Ever After-serie van Jenny Colgan. Je kunt alle drie de delen prima los van elkaar lezen, want het zijn drie op zichzelf staande verhalen.


Happily ever after

In dit derde deel volg je afwisselend Lissa en Cormac, die van huis en werkplek gewisseld zijn voor 3 maanden. De plattelandsdokter in de grote stad en het stadse meisje wat maar niet lijkt te wennen aan het platteland. Het kost van beide kanten wat aanpassingsvermogen, maar de serie heet niet voor niets Happily Ever After. Een wijze les uit het feel good genre is uiteraard dat het altijd (weer) goed komt en dat geldt gelukkig ook voor Lissa en Cormac. Met wat omzwervingen en een bizar avontuur in de rechtbank, vinden ook zij hun ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’.

beoordeling Eindeloos dichtbij


Ik vond dit derde deel een doorbijter en dat ben ik zelf niet gewend van de boeken van Colgan. Ik genoot van de andere series van haar en benoem haar vaak als een van mijn favoriete auteurs, maar Eindeloos dichtbij kon me niet bekoren. Daarentegen vond ik de beschrijvingen over Schotland wel heerlijk en bracht het me weer even terug naar mijn reis daar. En stiekem wil ik met mijn eigen boekenbus op pad naar mijn happily ever after.

Waardering: 3 uit 5.

Meer van Jenny Colgan lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Deel 1 van deze serie, Op goed geluk, lees je via de Online Bibliotheek. Evenals vele andere titels van Jenny Colgan.
  • Maar ook via: KoboPlus, Bookbeat, Nextory en Storytel

meer
artikelen