De perfecte bruiloft van Katy Birchall

Titel: De perfecte bruiloft | Auteur: Katy Birchall | Uitgever: Luijtingh-Sijthoff | Jaar van uitgave: 2019
ISBN: 9789024593217 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 400 | Genre: Roman | Bron: Geleend van de Bibliotheek

Waar gaat ‘De perfecte bruiloft’ over?

Sophie Breeze heeft de gekste maar leukste baan van de wereld: ze gaat undercover als bruidsmeisje om bruiden te helpen met het plannen van hun perfecte bruiloft. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van het huwelijk van Lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Diva Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken: ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Sophie laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan, al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas slechts het enige lichtpuntje van deze bruiloft te zijn.Een rijke familie, een onmogelijke bruid

Altijd het bruidsmeisje, maar nooit de bruid. Sophie helpt bruiden als undercover bruidsmeisje om alles in kannen en kruiken te krijgen voor de grote dag. Ze neemt hen alles uit handen en geen verzoek is te gek voor haar. Haar haren even rood verven, omdat dat zo goed kleurt bij de rest van de bruidsmeisjes? Doet ze even. Een Chewbacca-pak dragen omdat het bruidspaar dat wilt? Geen enkel probleem. En of ze dan ook even zijn legendarische geluid kan oefenen?

Het zou niet de baan zijn die ik mezelf zie doen, maar het concept is fantastisch! Tussen het plannen van de bruiloft van Cordelia Swann door, krijg je af en toe een inkijkje in de mailwisseling met bedrijven, bruiden en de dames van vrijgezelle feesten. Heerlijk cliché af en toe, maar leuk voor de afwisseling.


Bride from hell op de perfecte bruiloft

Bovenop alle gekke verzoeken van de bruiden, krijgt Sophie de opdracht om het huwelijk van Cordelia Swann te plannen. Cordelia is de verpersoonlijking van ’the bride from hell’ en ze doet er alles aan om vooral geen band te smeden met Sophie. Daar waar ze kan saboteert ze en dat levert af en toe hilarische situaties op. Zou jij de uitdaging aan gaan om een niet meer bestaande band te boeken voor een bruiloft? Of leren hoe je met zwanen kan communiceren?

Wat ik fijn vind aan ‘De perfecte bruiloft‘ is dat Sophie al 31 is en dat maakt het geloofwaardig dat zij undercover bruidsmeisje is. Ik vind vaak dat de gekozen leeftijden in dit genre wat aan de lage kant liggen. Hiermee onderscheidt Birchall zichzelf van vele andere auteurs en maakt het voor mij ook makkelijker om me te identificeren met Sophie. Daarnaast maakt Sophie ook een mooie ontwikkeling door in het boek. Van de ietwat onzekere Sophie naar zij die weet waar ze voor staat en dat ook uitdraagt.

beoordeling

Ik vond ‘De perfecte bruiloft’ en heerlijk boek om te lezen. De hilarische momenten wisselden zich af met de momenten waarop iedereen roept: “NIET DOEN, SOPHIE!” De personages zijn goed neergezet en de schrijfstijl van Birchall zorgt er voor dat het een vrolijk verhaal wordt. Hier en daar een serieuze ondertoon, maar vrolijkheid en vriendschap staan centraal. Heb je dit boek op je stapel liggen, dan zou ik hem maar snel boven aan leggen! Dit boek verdiend het om gelezen te worden en ik weet zeker dat het een lach op je gezicht tovert!

Meer van Katy Birchall lezen?

meer
artikelen