LIJSTJES & STATISTIEKEN. WIE HOUDT ER NIET VAN?

Afgelopen week organiseerde ik een winactie op Instagram. De vraag die ik mijn volgers stelde was: Uit welke 3 boeken van jouw verlanglijstje mag ik een boek voor je uitkiezen als je wint? Dat levert natuurlijk heel veel verschillende lijstjes en statistieken op. Buiten dat ik een boekennerd ben, kan ik dit soort analyses ook waarderen en bij navraag bleek dat jullie dit ook tof vinden. Komt ie!

Lange lijstjes

In totaal deden er 69 volgers mee aan de winactie en dat leverde ruim 200 boeken op. Dank allemaal voor het mee doen! Naast het beantwoorden van de vraag kon je nog extra lootjes verdienen door mede-bookstagrammers te taggen, het bericht te delen in je story én als bonus stond er een vraag in mijn stories verstopt. Het resulteerde in 219 lootjes in de grote pot!

het winnende lijstje

De winnaar van de winactie is inmiddels bekend en dat is Celine. Haar lijstje bestond uit de volgende 3 boeken:

Welk boek er onderweg is, blijft nog even geheim!

DE MEEST GEKOZEN GENRES

Veertien verschillende genres streden om de strijd voor ‘Meest gekozen genre’. Het werd een nek aan nek race tussen Fantasy & Science Fiction en Historische romans met thrillers op een stevige derde plek.

Lijstjes en statistieken Top 3 genres

LIJSTJE: TOP 10 ACTEURS

Tien auteurs werden vaker dan twee keer genoemd en daarom vormen zij met z’n allen een gevarieerd lijstje. Zowel Colleen Hoover als V.E. Schwabb werden beide zes keer gekozen, waarbij Hoover met 4 verschillende titels werd genoemd.

Top 10 meest genoemde auteurs

LIJSTJES EN STATISTIEKEN: POPULAIRSTE BOEKEN

Het zal geen verrassing zijn dat de auteurs uit het vorige lijstje ook met hun titels in dit lijstje staan. De eerste plek wordt gedeeld door 3 titels: De grootste bankoverval allertijden van Frank Krake*, de Partycrasher van Sophie Kinsella* en Mama liegt van Marion van de Coolwijk*.

Top 8 meest genoemde boeken

LIJSTJES EN STATISTIEKEN: TOT SLOT

Om mee te eindigen nog wat random cijfers en weetjes over de genoemde titels.

  • 200 titels in totaal
  • 36 titels voor Engelse boeken
  • 2 Prentenboeken
  • 13 Kinderboeken
  • 36 YA-titels

Alle linkjes met een * zijn een affiliate link. Als jij besluit het betreffende boek te kopen, krijg ik er een klein bedrag voor terug. Het kost jou niets extra’s.

meer
artikelen