Een boek schrijven – Dat willen we toch allemaal?

In maart begon ik met mijn opleiding aan de Schrijversacademie en eerder schreef ik al over mijn eerste dagje naar school en over hoe een module er bij de Schrijversacademie uit ziet. Op Instagram vroeg ik mijn volgers of ze het leuk vinden om eens een uitgewerkte opdracht te lezen. Met een 100 procent score op JA!, kan ik nu niet anders dan met mijn billen bloot te gaan. Wellicht is dit wel het begin van het boek dat ik ooit ga schrijven 😉


Ik wilde nooit een boek schrijven

In de tweede module werden we uitgedaagd een openingsscène te schrijven. Voorafgaand moesten we een compleet nieuw personage creëren en in de openingsscène moest iets blijken over de emotionele toestand van het personage. Het betekende voor mij het voorlopige afscheid van Lotte & Toine, maar het opende de deur voor Robin, Noor en de geheime blondine. Het leuke aan deze module vond ik dat ik nu vier compleet verschillende momenten uit een totaal boek heb geschreven. Wie weet, krijg ik toch ineens de ambitie om dat boek te schrijven?


Hey Stranger!

De eerste zonnestralen van de dag schijnen door de gordijnen heen de kamer in. Gordijnen die hem niet bekend voor komen in een kamer die hij niet kent. Naast Robin ligt een vrouw. Haar blonde hare uitgespreid over het kussen, haar gezicht afgewend van hem. De dekens bedekken haar maar voor de helft. Het geeft lang niet alles prijs, maar dat ze naakt naast hem ligt is zeker.

Een zwarte boxer met witte stippen hangt aan de deurknop en na een vlugge blik onder de deken, krijgt hij de bevestiging dat het inderdaad zijn boxershort is. Naast het bed ziet hij zijn witte sokken met zwarte stippen. Gelukkig had hij nog de tijd genomen om die uit te trekken, flitst er door hem heen. Na nog een geeuw begint hij aan de tocht naar de badkamer. Onderweg raapt hij één voor één zijn kledingstukken op.

De zachte kreun vanuit het bed verraadt dat de blonde dame ook weer terug in het land der levenden komt. Robin draait zich om en ziet aan haar kant van het bed een lege fles wijn, verstopt onder waarschijnlijk haar zwarte jurkje. Met het hoopje kleren in zijn handen probeert hij onhandig het een en ander te verbergen, terwijl zij haar bril van het nachtkastje pakt.

‘Hey, stranger.. Dat was lang geleden!’ Ze komt overeind, laken tegen zich aan. Haar blonde golvende haren vallen tot ver over haar schouders, de bril en het ochtendblosje op haar wangen geven haar een onschuldige look. Met een inmiddels wakkere blik in haar helderblauwe ogen kijkt ze hem uitdagend aan. Haar blik verkent zijn lijf van top tot een en blijft uiteindelijk hangen bij het hoopje kledingstukken in zijn handen. ‘Mag ik die?’ Ze wijst naar haar BH die vlak bij zijn voeten ligt. Onhandig bukt hij om deze op te rapen. Terwijl hij de BH overhandigt ontvangt hij een zwoele knipoog, die zijn ongemak alleen maar vergroot. ‘Kennen wij elkaar?’


Zou jij verder lezen?

Ik ben de opleiding aan de Schrijversacademie niet begonnen omdat ik de ambitie heb om een bestseller te schrijven. Toch merk ik dat ik het schrijven an sich wel heel erg leuk vind! Zeker nu ik meerdere stukken over Robin, Noor en de geheimzinnige blondine heb geschreven, vormt er in mijn hoofd een compleet verhaal. De vraag is natuurlijk of het bij hersenspinsels blijft of dat ik ooit eens besluit hier toch iets mee te gaan doen. Wat vind jij? 😉


Dit wil jij toch ook?

Wie droomt er niet van om een eigen boek te schrijven? Merk je dat je enthousiast wordt van mijn verhalen over de opleiding bij de Schrijversacademie? Neem dan gerust een kijkje op hun website en snuffel door het aanbod van opleidingen. Gedurende komende maanden begint er een nieuwe opleiding op 17 augustus, 30 augustus of 14 september. Dit wil jij toch ook?

meer
artikelen