Luisterboeken test #2 – Bookbeat

Tijd voor deel 2 van de enige echte luisterboeken test! In deze serie test ik voor jou verschillende apps waarop je luisterboeken kunt beluisteren. Ik zag door de bomen al bijna het bos niet meer en daarom heb ik er vijf voor je uitgekozen: de Online Bibliotheek, Storytel, Nextory, Bookchoice, BookBeat.

Het artikel over De Online Bibliotheek vind je hier terug en vandaag neem ik je mee in de wereld van het relatief nieuwe Bookbeat. Onderaan het artikel vind je ook nog een cadeautje van mij voor jou!


Luisterboeken via Bookbeat

BookBeat is een streamingsdienst met meer dan 500.000 luisterboeken en in e-books in wel 18 verschillende talen. Dus als je graag naast het Nederlands of Engels ook boeken wilt luisteren in bijvoorbeeld het Zweeds, Spaans of Arabisch, dan kan je je hart ophalen bij BookBeat! Een klein voorbeeldje over hoe de verhoudingen dan precies liggen kan ik je geven vanuit het genre ‘Romans’. Zoals in onderstaand overzicht kunt zien, is het Nederlands goed voorzien, maar is Nederland niet de grootste speler op de BookBeat markt.

Een overzicht van het de verdeling in taal binnen het genre romans

Abonnementsvormen

Bij BookBeat heb je drie abonnementsvormen waar je uit kunt kiezen en daardoor kies je altijd het abonnement wat het beste bij jou past. Voor €8,99 per maand heb je een Basic-abonnement waarbij tot 20 uur per maand kunt luisteren. Met het Standaard-abonnement kan je tot 100 uur luisteren voor €10,99 per maand. Wil je onbeperkt kunnen luisteren en lezen dan is het Premium-abonnement iets voor jou en betaal je €14,99 per maand. (Prijzen zijn van juni 2022)

In alle drie de abonnementen heb je toegang tot zowel alle luisterboeken als de e-books en kan je de boeken ook downloaden, zodat je zo offline kunt luisteren. Daarnaast kan je makkelijk je abonnement bijstellen en kan je voor €1,99 per maand extra een tweede account toevoegen binnen je eigen huishouden.

En het is supersimpel om te starten met het lusiteren via BookBeat; Je maakt een account aan, download de app en je bent ready to go! Sinds kort is het ook mogelijk om via iDeal je abonnement te betalen. Toen ik mijn abonnement aanschafte kon dat alleen nog maar via credit card en dat vond ik een groot nadeel. Gelukkig is dit dus opgelost.


Aanbod Bookbeat

Open je de app van BookBeat dan beland je meteen in de sectie vol met boekentips, zoals je kunt zien op het filmpje hier naast. De tips zijn een wirwar van serie, nieuwe boeken, stand-alones in allerlei categorieën en uitgelichte auteurs. Wat mij betreft een heerlijke combinatie om eens lekker door heen te scrollen als je op zoek bent naar iets nieuws!

De actualiteit van het aanbod bij BookBeat is zeer op orde. Zo staan bijvoorbeeld (bijna) alle boeken van Lucinda Riley voor je klaar, maar is ook het vijfde deel van de Perfecte Resten serie al beschikbaar. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Online Bibliotheek, waarbij het vijfde boek nog niet beschikbaar is.


het gebruiksgemak van de Bookbeat app

Bookbeat overzicht

De BookBeat app brengt je geen verrassingen als het gaat om gebruiksgemak, het zoeken, selecteren en afspelen van boeken gaat zoals je gewend bent vanuit andere audio-apps.

Zoals je hier naast kunt zien heb ik naar Het Kamermeisje van Nita Prose geluisterd en was ik zelf erg blij met de optie om het afspelen te versnellen. In plaats van op de originele snelheid het boek te luisteren, heb ik het luisteren met maar liefst 35% versneld. Dit kwam volledig door het erg trage voorlezen, waarbij ik eerder in slaap viel dan in het verhaal getrokken werd.

Ook BookBeat biedt de mogelijkheid aan om een tijdslimiet in te stellen, zodat als je per ongeluk wel in slaap valt, je niet het hele boek afluistert terwijl je niet meer luistert


Cadeautje van mij voor jou!

Heb jij zin om BookBeat een maandje te proberen? Klik dan op onderstaande link en gebruik de code bookbeat30days. Met deze code verdubbel je de proefperiode!


Eindoordeel Bookbeat

Bookbeat

Bookbeat is een relatief nieuwe speler in de markt der audio-apps en daarnaast richten ze zich ook niet alleen op de Nederlandse gebruiker. Dat zie je goed terug in de verhoudingen van het aanbod. Het Nederlandse aanbod steekt wat karig af ten opzichte van het Engels of het Duits. Daarentegen is wat ze aanbieden wel recent en up to date en wordt ook de Nederlandse auteur niet vergeten.

Ze bieden verschillende abonnementen aan in tegenstelling tot Storytel en Nextory, maar de prijzen liggen wel wat hoger als je kijkt naar het stukje ‘onbeperkt kunnen luisteren’

Ik ben benieuwd hoe BookBeat zich weet te ontwikkelen en te handhaven op de Nederlandse markt!

meer
artikelen