Maar Joyce, wat doe jij nu eigenlijk?

Even terug naar begin 2022: Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en begon als ZZP’er aan een nieuw avontuur. Vanaf dat moment ben ik gaan pionieren als redacteur en liet ik het veilige ‘werken bij een baas’ volledig achter me. En pionieren werd het! Ik maakte mijn eigen website, leerde verkopende teksten schrijven, begon aan een opleiding en weet dat er nog véél meer te ontdekken valt. Inmiddels heb ik mijn draai redelijk gevonden en nu wordt het tijd om met de wereld te delen wat ik doe! Ik neem je mee in de wereld van het redigeren van een boek!

Joyce leest boeken méér dan alleen boeken lezen

Boeken lezen is een van mijn grootste passies en ik verslind ze waar je bij staat, maar eigenlijk doe ik veel meer dan alleen maar boeken lezen. Als redacteur ben ik in staat om van een manuscript de allerbeste versie te maken om op te sturen naar uitgevers en drukkerijen. Ik heb daar verschillende diensten op ontwikkelt en in dit artikel vertel ik je alles over mijn dienst ‘Redactie‘ en wat een redacteur dus doet.

Wat is dat precies? Een boek redigeren?

Redigeren is meer dan alleen even kijken of er geen spelfouten in je manuscript zitten. Het is veel uitgebreider dan dat. Ik kijk niet alleen naar spel- en taalfouten, maar neem ook je zinsopbouw, woordgebruik en grammatica mee. Gebruik vaak hetzelfde stopwoordje en vergeet je gebruik te maken van synoniemen? Geen probleem, daar heb je mij voor!

Leesrapport met inhoudelijke feedback

Naast dat ik kijk naar je taal, neem ik ook de inhoud van je manuscript onder de loep. Je ontvangt van mij een leesrapport waarbij ik op een aantal punten feedback geef. 

Hier let ik op als ik je boek redigeer

Je vindt meer informatie over de inhoud van het leesrapport hier: leesrapport

Ben je op zoek naar een redacteur voor jouw manuscript? Neem dan gerust een kijken op de Redactie-pagina voor meer informatie en de tarieven. Je mag me altijd vrijblijvend een berichtje sturen via het formulier onder aan deze pagina met je vraag. 

meer
artikelen