De verdwenen meisjes uit Parijs van Pam Jenoff

Titel: De verdwenen meisjes uit Parijs | Auteur: Pam Jenoff | Uitgeverij: Karakter Uitgevers | Jaar van uitgave: 2019
ISBN: 9789045217369 | Genre: Roman | Pagina’s: 412 | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat het boek De verdwenen meisjes uit Parijs over?

Manhattan, 1946. Op een ochtend, als ze door de Grand Central Terminal loopt, vindt Grace Healey een achtergelaten koffer. Grace kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en maakt de koffer open. Er blijken twaalf foto’s in te zitten van allemaal verschillende vrouwen. Impulsief neemt Grace de foto’s mee en verlaat ze snel het station. Grace komt er al snel achter dat de koffer eigendom is geweest van ene Eleanor Trigg die leiding gaf aan een netwerk van vrouwelijke geheim agenten. Twaalf van deze vrouwen werden tijdens de oorlog vanuit Londen naar bezet Europa gestuurd om als koeriers en telegrafisten het verzet te ondersteunen. Ze zijn echter nooit naar huis teruggekeerd en het is een raadsel wat er met hen is gebeurd. Grace doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Ze voelt zich vooral aangetrokken door de jonge moeder Marie die geheim agent werd. Haar gedurfde missie overzee onthult een opmerkelijk verhaal van vriendschap, moed en verraad.

Leef mee met 3 daadkrachtige vrouwen

Dit onderbelichte thema verdient haar eigen verhaal: Vrouwen die ingezet worden tijdens de Tweede Wereldoorlog in bezet gebied. In een prachtig opgebouwd verhaal beleef je via de ogen van Eleanor, Marie en Grace een prachtig verhaal over vriendschap, moed en verraad. Ik had van tevoren geen verwachtingen over dit boek, omdat ik er nog nooit over had gelezen of gehoord. Heerlijk om compleet blanco een boek in te kunnen gaan en helemaal fijn als dit ook nog eens een pageturner blijkt te zijn.

Wie is de.. verrader?

Gaandeweg het verhaal rol je van een historische roman moeiteloos door naar een whodunnit. Doordat het Jenoff is gelukt je zo in te laten leven in de karakters, zit je soms tussen hoop en vrees. Als toch maar niet.. Dit is een boek wat je moeiteloos uitleest, met een goed afgerond verhaal en zonder losse eindjes. Je komt er achter wie wat deed en waarom en dat is waar het tenslotte om draait.

Beoordeling

De verdwenen meisjes uit Parijs van Pam Jenoff is een boek over een onderbelicht onderwerp, leest als een trein en heeft een goed afgerond verhaal. Een prima aanvulling op het omvangrijke aanbod binnen de historische romans.

Waardering: 4 uit 5.

De Verdwenen meisjes uit parijs Zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel.
  • Helaas is dit boek niet te lezen via de Online Bibliotheek, maar zijn er wel andere titels van Pam Jenoff beschikbaar!
  • Maar ook via: Nextory en Storytel

meer
artikelen