Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans

Titel: Het onverwachte hoek | Auteur: Tamara Haagmans | Uitgever: Luijting-SijthoffJaar van uitgave: 2023 | 
ISBN: 9789021031880 | Taal: Nederlands | Genre: Feelgood | Bron: Recensie-exemplaar van uitgever


Waar gaat ‘Uit onverwachte hoek’ over?

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?


Hallo ik ben joyce en ik ben nog een tamara-virgin

Ik geef het meteen toe: ik heb nog nooit een boek gelezen van Tamara Haagmans. Correctie: ik had. Ik was een Tamara-Virgin en met mij nog vele andere dames. Ik werd toegelaten tot de exclusieve Tamara-boekenclub, georganiseerd door Ilona van Luijting Sijthoff en kreeg het boek opgestuurd. Een week de tijd om de eerste helft te lezen, voor het werd besproken in de meest chaotische groepschat ever. En nog een week om het boek uit te lezen. Easypeasy!


Wat een toestand!

Nog voor het verhaal begint wordt de toon al gezet in het motto met de heerlijke quote ‘Wat een toestand’. Als echte 90’s kid doet dit bij mij meteen een belletje rinkelen en word ik meteen weer meegevoerd in de magie van Telekids en Pittige Tijden. Pas na het lezen van het boek blijkt hoe toepasselijk dit motto is, maar ook dat Irene Moors een leuke bijrol heeft in het verhaal.


Uit onverwachte hoek leest als een sneltrein

Als je eenmaal begint aan Uit onverwachte hoek, dan is het lastig om het boek weer neer te leggen. Vanaf de proloog word je het verhaal ingetrokken. In de proloog maak je als lezer kennis met Holly en haar hysterische sidekick Vic, waarna je in de eerste hoofdstukken de nodige achtergrondinformatie krijgt. Daarna is het stoelriemen vast en pas los maken als je het boek helemaal uit hebt.


Feelgood zoals feelgood moet zijn

Met Uit onverwachte hoek krijg je een feelgood zoals feelgood moet zijn. Karakters met genoeg diepgang die zorgen voor enig gelaagdheid in het verhaal. Er is een mooie balans tussen het luchtige van feelgood en de zwaardere, heftige onderwerpen. Haagmans schrijft met veel humor en oog voor detail. Het voelde alsof ik echt weer even in Valkenburg vast en ik wist precies waar Holly en Milan aan het lopen waren gedurende het verhaal. Naast de humor durft Haagmans het ook aan om serieuze onderwerpen aan te snijden en laat de lezer daar af en toe een traantje bij wegpinken. Wat mij betreft bezit Uit onverwacht hoek alle ingrediënten voor een heerlijke feelgood!


BEOORDELING van uit onverwachte hoek

Na het lezen van Uit onverwachte hoek snap ik niet waarom ik nog nooit iets eerder van Tamara Haagmans heb gelezen. Inmiddels heb ik op mijn e-reader eerdere boeken van Tamara gezet en ga die zeker op zeer korte termijn verslinden. Een heerlijk boek met een lach en een traan, feelgood zoals feelgood moet zijn. Een goede combinatie van het luchtige van dit genre, met genoeg ruimte voor de serieuze aspecten van het leven. Zin om je onder te dompelen in het Hollywood van Nederland én te dwalen door Valkenburg? Dan is Uit onverwachte hoek zeker een aanrader!


Wil je uit onverwachte hoek zelf lezen of luisteren?

meer
artikelen