Tien truths en een dare van Ashley Elston

Titel: Tien truths en een dare | Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Best of YA | Jaar van uitgave: 2021 |
ISBN: 9789000376407 | Genre: Young Adult | Pagina’s: 240 | Bron: Geleend van de bibliotheek

Waar gaat tien truths en een dare over?

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier…

Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon.

Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Aan tafel bij Nonna

Terug in de keuken van Nonna, bij de grote familie Messina. Een keuken waar je alleen al voor het lekkere eten aan wilt schuiven. Daarnaast is de familie groot, HEEL groot en bedenken ze overal een mooie spelletjes bij. Tien blinddates voor Sophie, de grote vragenlijst voor de afstudeerders en nu een potje Truth or Dare. Saai is het nooit in huize Messina.

Het boek is opgedeeld in tien hoofdstukken over een truth en een hoofdstuk over een dare. Ik vind dat het boek lekker makkelijk weg leest en af en toe waan je je lid van de hysterische familie Messina. Het lijkt me heerlijk om zo’n zoete inval Oma te hebben die altijd voor je klaar staat en ook nog eens formidabel kan koken! Anderzijds zou ik wel horendol worden van een moeder zoals Olivia heeft. Die app komt bij mij nooit op mijn telefoon! 😉 

Beoordeling

Eerder las ik ‘Tien blind dates’ en dat boek vond ik vele malen leuker dan ‘Tien truths en een dare’. Dit komt onder andere omdat het concept van ‘de tien..’ in de blind dates veel leuker is uitgewerkt, dan bij deze truth or dare. Ik vind het net even te ver gezocht dat er zoveel moet gebeuren voor een half studiepunt. 

Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van de FabFour! Wes en Charlie krijgen hun eigen verhaal en Netflix heeft de filmrechten van 10 blind dates in handen. Leuk leuk!

Waardering: 3 uit 5.

Tien truths en een dare zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Helaas is dit boek niet te lezen via de Online Bibliotheek, maar zijn er wel andere titels van Ashley Elston beschikbaar!
  • Als je een abonnement hebt op Kobo Plus dan kan je de boeken terug vinden in hun aanbod.

meer
artikelen