The Love Hypothesis van Ali Hazelwood

Titel: The Love Hypothesis | Auteur: Ali Hazelwood | Uitgever: Sphere | Jaar van uitgave: 2021
 EAN: 9781408725757 Taal: Engels | Pagina’s: 336 | Genre: Roman | Bron: ePub uit eigen collectie

Waar gaat ‘The love hypothesis’ over?

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.Hypothese: The love hypothesis is een hype

Een van de eerste boeken die ik vaak tegen kwam op mijn scrollrondjes op instagram was The Love Hypothesis van Ali Hazelwood. Werkelijk waar iedereen had dit boek wel gelezen en raadde het aan: “DIT BOEK MOET JE LEZEN!” En dan word ik naast nieuwgierig, ook een klein beetje sceptisch. Het gevolg is dan dat ik het boek wel op mijn TBR zet, maar het vervolgens uitstel om te gaan lezen. Tot ik het eBook voor een klein prijsje voorbij zag komen en besloot The Love Hypothesis wel een kans te geven


Een vliegende start: Engels of Nederlands

Ik begon met lezen in het vliegtuig van New York naar Amsterdam. Eigenlijk al te moe om mijn ogen nog open te houden, maar slapen in een vliegtuig is echt niet te doen. Net drie weken in een Engelstalig land rond gereisd, dus lezen in het Engels bleek ineens een stuk makkelijker te gaan. Nu vind ik het boek ook makkelijk geschreven en mocht je niet willen wachten tot de Nederlandse versie in de winkels ligt, dan is dit echt goed te doen.


Van wegsmelten tot lachbuien

Olive en Adam zijn twee totaal verschillende karakters en in dit boek werkt dat heerlijk samen. Aan de ene kant beleven ze momenten waar je bij wegsmelt en je bijna juichend het boek zit te lezen. Aan de andere kant levert het soms ook heerlijk ongemakkelijke situaties op die mij hardop hebben doen lachen. Hazelwood schrijft beeldend en dat versterkt de onhandigheid en daarmee de humor.


beoordeling van the love hypothesis

Wat mij betreft is de hype rondom The Love Hypothesis volledig terecht. Na een wat traag begin komt het verhaal letterlijk (en figuurlijk) op stoom en de trein dendert heerlijk door tot het einde. Je vliegt van het ene ongemakkelijke moment naar het andere, maar het verveelt nooit. Ik ben van Olive en Adam gaan houden en kan iedereen dit boek van harte aanbevelen: DIT MOET JE LEZEN!

Waardering: 5 uit 5.

Meer van Ali hazelwood lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Je kunt de boeken ook via mijn affiliate link bij Bol.com bestellen

meer
artikelen