Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen van Mario Giordano

Titel: Tante Poldi en de Siciliaande Leeuwen | Auteur: Mario Giordano | Uitgeverij: De Fontein | Jaar van uitgave: 2021
ISBN: 9789026154454 | Genre: Detective | Pagina’s: 304 | Bron: Geleend van de bibliotheek

Waar gaat tante poldi en de siciliaanse leeuwen over?

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Knotsgekke DETECTIVE op mooi SICILIË

Om kleine reparaties in het huis niet zelf te hoeven doen, schakelt Tante Poldi de hulp in van Valentino. Een Siciliaans type van een jaar of twintig, stil, tenger en van de een op de andere dag vermist. En dat zit tante Poldi niet lekker. In Italië is het een beetje onoverzichtelijk wie nu waar precies voor gebeld moet worden en daarom neemt Poldi het heft in eigen hand. Ze begint haar eigen onderzoek naar de vermissing van Valentino en beleeft daarmee een knotsgek avontuur, afgeschilderd op het mooi Sicilië met de Etna op de achtergrond.

beoordeling

Ik had moeite om mijn slag te pakken met dit boek en dat kwam met name door de schrijfstijl die Giordano hanteert. Het verhaal wordt verteld door Tante aan haar zo nu en dan logerende neef of via samenvattingen aan haar schoonzussen. Het verhaal bezit erg veel karakters, waardoor de vaart soms ver te zoeken is. Zo nu en dan is het grappig, nooit écht spannend en vooral een beetje chaotisch.

Inmiddels zijn er vijf boeken over Tante Poldi vertaalt naar het Nederlands, maar ik denk dat het voor mij voorlopig bij dit ene boek blijft. Hoewel ik me in Sicilië waande door de uitgebreide omschrijvingen van dorpjes, het vele eten en wijn, de natuur en de personages, voelde dit niet aan als een echte detective. 

Tante POLDI Zelf lezen?

meer
artikelen