Stranddagboek van Emily Henry

Titel: Stranddagboek | Auteur: Emily Henry | Uitgeverij: The House of Books | Jaar van uitgave: 2020 |
ISBN: 9789044364248 | Genre: Literaire Roman | Pagina’s: 368 | Bron: Luisterboek via de OnlineBibliotheek

Waar gaat het boek ‘STRANDDAGBOEK’ over?

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Feelgood of Roman?

Ik begon aan Stranddagboek met het idee dat het een feelgoodboek was, maar gaandeweg heb ik mijn mening bij moeten stellen. Hoewel het boek echt wel de geijkte weg van het feelgood-genre bewandeld, zit er wat mij betreft veel meer karakterontwikkeling in dan ‘gebruikelijk’.

Dagboek voor op het strand

Stranddagboek is niet zomaar een boek wat je even snel weg leest als je bijvoorbeeld op het strand ligt, want de thema’s die er in voorkomen zijn voor het feelgood-genre iets aan de zware kant. Ik heb het boek geluisterd onder het wandelen, het koken en het autorijden. Ergens halverwege een wandeling heb ik hardop geroepen: ‘Jeetje, wat een dramaqueen!’ Ik had dus enige moeite om empathie te ontwikkelen voor January.

Beoordeling Stranddagboek

Stranddagboek is enorm gehypet op TikTok en Instagram, maar laat daardoor je verwachtingen niet te hoog oplopen. Ik vond het een prima boek om tussendoor te luisteren en ben wel benieuwd naar andere boeken van Emily Henry, maar niet naar meer over January.

Stranddagboek Zelf lezen?

meer
artikelen