Soms lieg ik van Alice Feeney

Titel: Soms lieg ik | Auteur: Alice Feeney | Uitgever: A.W. Bruna UitgeversJaar van uitgave: 2018 | 
ISBN: 9789400509757 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 336 | Genre: Thriller | Bron: Paperback uit eigen collectie


Waar gaat ‘Soms lieg ik’ over?

Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten. Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar. Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?


Pyschologische onderhuidse thriller

Soms lieg ik van Alice Feeney koos ik als welkomstgeschenk bij het Thrillerabonnement wat ik een paar maanden geleden afsloot. En na een aantal ‘verplichte’ boeken voor verschillende opdrachten en events, was ik heel erg toe aan een lekker meeslepende thriller. Dit is het debuut van Feeney en wat mij betreft voldeed het aan de verwachtingen die ik er van had.


Dagboeken van een 10 jarige

In het heden ligt Amber in coma, waarbij ze af en toe precies kan horen wat er in haar kamer afspeelt. Bewegen en praten is echt niet mogelijk en dat gegeven brengt een enorme onderhuidse spanning met zich mee. Er gebeurt een hele hoop in de kamer en misschien wel te veel en is het soms wat rommelig, maar het draagt ook bij aan de wanhoop die Amber moet voelen in deze staat van zijn. Het heden wordt afgewisseld met flashbacks naar de week voorafgaand aan de coma en dagboekfragmenten van een tienjarige. Door het gebruik van deze drie tijdlijnen ontvouwt zich een gruwelijke waarheid.


Maar soms lieg ik

Omdat ik op zoek was naar een boek wat me even uit de verplichte leessleur haalde, stelde ik niet veel eisen aan het boek an sich. Als ik er echt kritisch naar kijk, dan zie ik ook wel dat het allemaal een beetje too much is. Feeney presteert het om zoveel verschillende componenten in dit boek te proppen dat het hier een daar wel uit de bocht vliegt. Vond ik het erg? Nee, ik heb me heerlijk mee laten slepen in de hysterie. Zag ik de plottwist aan komen? Totaal niet! En dat vond ik fantastisch. Was het eind wat te veel? Achteraf gezien wel, maar hey.. ik zat zo lekker in het verhaal dat ik het allemaal verslond!


BEOORDELING van Soms lieg ik

Soms lieg ik is een boek met een heerlijk plot, waarbij het in de uitwerking wel beter kan. Het was misschien hier en daar wat te veel, maar ik heb genoten van dit boek en het was exact wat ik op dit moment even nodig had. Dus als jij door het hysterische zooitje aan gebeurtenissen heen kan kijken, dan is dit boek zeker een die moet gaan lezen!


Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • In de Online Bibliotheek is Soms lieg ik ook te vinden. Klik hier
  • Heb je een Kobo Plus abonnement? Dan vind je Soms lieg ik ook terug in de catalogus.
  • Heb je een abonnement op Nextory (luisterboek) of Storytel dan is het boek ook daar op terug te vinden.

meer
artikelen