Wat is juist? sindskort of sinds kort?

Tijdens het corrigeren van teksten kom ik regelmatig dezelfde foutjes in teksten tegen. Ik geef meteen toe: Nederlands is ook niet makkelijk en er zijn honderdduizend regeltjes en even zoveel uitzonderingen. Daarom licht af en toe een veel gemaakt foutje uit en geef ik je een ezelsbruggetje om het foutje niet meer te maken. Wie spit tegenwoordig Het Groene Boekje nog door als je het ook razendsnel op internet gevonden hebt? Dit keer een taaltip over: Sindskort of sinds kort

Sindskort of sinds kort?

‘Sindskort woon ik in Utrecht. Hiervoor heb ik in de Betuwe gewoond en dat beviel niet meer.’

Heel vaak wordt sindskort aan elkaar geschreven en dat is niet goed. Sinds kort schrijf je als twee losse woorden en wel hierom: Omdat ‘sinds’ een voorzetsel is en ‘kort’ een periode aangeeft, schrijf je deze twee woorden los van elkaar.

Ezelsbruggetje voor sinds kort

Nu je weet hoe het op de correcte manier wordt geschreven, heb ik nog een ezelsbruggetje voor je. Deze helpt je om deze veel gemaakte fout niet nog eens te maken!

Je kunt kort vervangen door een andere periode:

Met dit ezelsbruggetje weet jij het voor eens en altijd! Sinds kort maak jij nooit meer deze fout. 

Bedankt!

Mij bedanken, hoor ik je zeggen? Ja! Voor het lezen van deze taaltip. Blijkbaar ben je met een tekst bezig, want anders was je hier hoogstwaarschijnlijk niet terecht gekomen. Kan je wat hulp gebruiken bij de tekstuele puntjes op de i? Neem vrijblijvend contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden rondom jouw tekst.

Ik vind het leuk als je even laat weten wat je van deze taaltip vond. Elke week deel ik een taaltip met je via mijn blog, maar ook via Instagram. Ik vind het leuk als je me daar volgt!

meer
artikelen