Perfecte Resten van Helen Fields

Titel: Perfecte Resten | Auteur: Helen Fields | Uitgever: AmboAnthosJaar van uitgave: 2019
 EAN: 9789026350597 Taal: Nederlands | Verteller: Ad Knippels | Luistertijd: 12 uur en 48 minuten
Genre: Thriller | Bron: Luisterboek via de OnlineBibliotheek

Waar gaat ‘Perfecte resten’ over?

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…Perfect debuut van een serie over Callanach en Turner

Perfecte resten‘ stond al een hele poos bij mijn favorieten in de OnlineBibliotheek. Vanuit verschillende hoeken kreeg ik deze serie aangeraden en het was even wachten op een geschikt moment om te starten met deze reeks. Die kwam er toen we op reis gingen en uren in de auto en camper door gingen brengen. Voor ons, mijn man en mij, een perfect moment om te luisteren naar een boek. Momenteel (maart ’22) zijn er 4 luisterboeken beschikbaar, dus we hebben heel wat uren luisterplezier voor de boeg!


Het prachtige edinburgh als gruwelhoofdstad

Perfecte Resten, en de hele verdere serie, speelt zich af in Edinburgh en rondom het politieteam van Zware Misdrijven. Met Inspecteur Luc Callanach als letterlijke eyecatcher en de gedreven Ava Turner aan zijn zijde. Callanach is, na zijn vertrek bij Interpol, nieuw in het team en alles behalve Schots. Met zijn Franse accent en looks alsof hij een onderbroekenmodel is trekt hij behoorlijk wat bekijks en moet het zo af en toe ook ontgelden in de onderlinge grappen. Fields weet de karakters goed neer te zetten en al schrijvend krijg je een goed beeld van Luc, Ava en de andere leden van het team.


Perfecte resten grijpt je naar de keel

Tijdens zijn eerste werkdag bij de Schotse politie krijgt Callanach meteen een moordzaak in zijn schoenen geschoven. Er is een lichaam afgebrand en het enige wat er over is, zijn een reepje stof en een honkbalknuppel met wat menselijke resten. Vrijwel vanaf het begin lees je de twee verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Aan de ene kant het verhaal van Callanach en Turner en hoe zij steeds een stapje dichter bij de moordenaar komen. Aan de andere kant het verhaal van de moordenaar, die zich stukje bij beetje meer kenbaar maakt.

Dit kat-en-muis-spelletje tussen het Team Zware Misdrijven en de moordenaar verveelt geen moment. Callanach en Turner zijn beide agenten die toegewijd zijn aan hun werk en bereid zijn het stapje extra te maken. De dader is slim, behoorlijk ziek in zijn hoofd en de politie heel lang een stapje voor. Doordat je het verhaal vanuit twee perspectieven leest, weet je soms dat de politie het in de totaal verkeerde hoek zoekt en dat geeft een extra dimensie aan het verhaal.


beoordeling van Perfecte resten

Hoewel je weet wie de dader is, neemt dit niets weg van de spanning die Perfecte resten met zich meebrengt. Dit debuut van Helen Fields is er een waarvan je hoopt dat alle debuten zullen zijn. Spannend, verfrissend, een goed verhaal, plottwisten en lekker de vaart er in. Een heerlijke thriller om in een ruk uit te lezen of te luisteren. Wij zijn in ieder geval meteen door gegaan met deel 2 (en 3, en 4)

Meer van Helen fields lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • De eerste vier boeken van de serie over D.I. Callanach zijn als luisterboek beschikbaar in de OnlineBibliotheek.
  • Maar ook via: KoboPlus, Bookbeat, Nextory en Storytel

meer
artikelen