Op het verkeerde spoor van Marjon Weerink

Titel: Op het verkeerde spoor | Auteur: Marjon Weerink | Uitgever: Zomer & KeuningJaar van uitgave: 2022 | ISBN: 9789020546484 | Taal: Nederlands | Genre: Feelgood | Bron: e-book via KoboPlus


Waar gaat ‘Op het verkeerde spoor’ over?

Karst-Jan mag dan met een gouden lepel in zijn mond geboren zijn, dat betekent niet dat hij lui is. Het probleem is alleen dat zijn studie niet zo bij hem past. Gezelligheid en mooie meiden, dát past bij hem. Dat verandert echter als zijn blik die van een vrouw op het perron kruist. Hij ervaart een chemie als nooit tevoren, maar als hij eindelijk uit zijn trein stapt, rijdt die van haar net weg. Samen met studente journalistiek Suzanne zet hij alles op alles om dit mysterieuze meisje te vinden.


NS Hartkloppingen meets op het verkeerde spoor

Ken je de NS Hartkloppingen nog? In het blad Rails van de NS konden reizigers een oproepje plaatsen als ze iemand in de trein hadden gespot waar hun hart sneller van ging kloppen. Supergaaf om de oproepjes te lezen en nog leuker als het tot een succesverhaal leidt. Op het verkeerde spoor deed mij aan de NS Hartkloppingen denken en daarom zette ik het zonder twijfel op mijn lijstje om te lezen!


feelgood met heerlijke clichés

Vanaf de eerste bladzijde voelde ik een soort van antipathie ten opzichte van ‘KJ’. Duidelijk met de gouden lepel in zijn mond geboren en niet gewend om nee als antwoord te krijgen. Met een vader waar hij tegen op kijkt en een moeder in de rol van traditionele huisvrouw, is dat het ideale plaatje waar hij naar toe werkt. Tot hij een mysterieus meisje spot op het station en met wat aandringen van zijn huisgenoot en onder aanvoering van een muizig journalistje de speurtocht naar deze dame begint.


van lelijk eendje tot mooie zwaan

De zoektocht verloopt moeizaam en ondertussen krijgt Karst-Jan op persoonlijk vlak ook met van alles te dealen. Hij maakt als hoofdpersoon een mooie ontwikkeling door en mijn antipathie verdwijnt naar mate ik verder lees. Van oppervlakkige student tot een zelfbewuste jonge man die zijn eigen keuzes durft te maken. Wat voor mij ook een fijne afwisselen is, is dat Op het verkeerde spoor als feelgoodroman vanuit het mannelijke perspectief is geschreven.


BEOORDELING van op het verkeerde spoor

Ik heb genoten van Op het verkeerde spoor! Een feelgoodroman vanuit het mannelijke perspectief met mooie ontwikkelingen voor de hoofdpersonen. Een combinatie van de serie Feuten, de NS Hartkloppingen en de gebruikelijke clichés zorgen er voor dat dit een boek is wat je in een razend tempo uit wilt lezen. Fijn voor tussendoor en zeker een aan te raden boek binnen het feelgoodgenre.


Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Heb je een Kobo Plus abonnement? Dan vind je Op het verkeerde spoor ook terug in de catalogus.
  • Heb je een abonnement op Nextory of Storytel dan is het boek ook daar op terug te vinden.

meer
artikelen