Onbreekbaar van Marieke Damen

Titel: Onbreekbaar | Auteur: Marieke Damen | Uitgever: HarperCollinsJaar van uitgave: 2022 |
ISBN: 9789402709568 | Pagina’s: 368 | Genre: Thriller | Bron: eBook/recensie exemplaar

Waar gaat ‘onbreekbaar’ over?

Alexandra is een succesvolle zakenvrouw, maar in haar relatie met Maarten niet meer gelukkig. Ze besluiten een pauze te nemen om uit te zoeken wat ze nog voor elkaar voelen. Alexandra vertrekt met hun zoontje Max naar hun vakantiehuis aan de rand van de Veluwe. Al snel na aankomst wordt ze ontvoerd; Max blijft alleen in het huis achter…

Demi is een tiener vol toekomstdromen. Totdat ze zwanger raakt. Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd…

Alexandra en Demi kennen elkaar niet, maar worden samen gevangengehouden in een kamer die ze de ‘papegaaienkooi’ gaan noemen. Wie houdt hen daar? Waarom? En kunnen ze nog ontsnappen?


Sterke thriller van Nederlandse bodem

Onbreekbaar is een thriller van Nederlandse bodem waarin twee vrouwen worden ontvoerd. Aan de lezer de taak om er achter te komen wie dit op zijn of haar geweten heeft en waarom Alexandra en Demi zijn ontvoerd. We volgen het verhaal door de ogen van Demi, Alexandra en de ontvoerder. Niet alleen het heden, maar ook het verleden wordt meegenomen. Stukje bij beetje ontrafelt het verhaal zich en langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

de vrouwen blijken onbreekbaar

Alexandra heeft voor de buitenwereld haar leven op de rit; Goede baan, leuke man, mooi huis, vakantiehuisje op de Veluwe en een kind. Toch loopt niet alles even lekker als dat je in eerste instantie verwacht. Daar tegenover staat de jonge Demi, een tiener met vele dromen voor de toekomst. Alexandra en Demi kennen elkaar niet, maar hebben elkaar hard nodig om niet te breken. Ze worden opgesloten in ‘de Papagaaienkooi’ waar ze steeds dichter naar elkaar toegroeien. De ontwikkelingen die daar plaatsvinden zijn soms te gruwelijk voor woorden en daarom is het des te knapper dat beide vrouwen zich staande weten te houden.

Papagaaitje leef je nog..?

Door de korte hoofdstukken en het wisselende perspectief is Onbreekbaar een boek dat je door blijft lezen. Een ware pageturner! Ik zag de ontknoping niet aan komen en was daardoor positief verrast. Toegegeven, ik had nog wat vragen en open eindjes toen het reguliere verhaal ten einde kwam. Met het herlezen van het einde en de kennis uit de epiloog werden die wel beantwoord.

Beoordeling onbreekbaar

Na het lezen van Onbreekbaar kan je nooit meer op een normale manier luisteren naar het kinderliedje ‘Papagaaitje leef je nog?’ Een fijne thriller van eigen bodem met een verrassend en origineel plot. Als vervend thriller-lezer gebeurt het regelmatig dat je plotwendingen wel aan ziet komen, maar dat was in dit boek zeker niet het geval. Onbreekbaar kan ik je zeker aanraden!

Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Onbreekbaar is nog niet te vinden in de Online Bibliotheek, maar het debuut van Marieke Damen wel!

meer
artikelen