Moordspel van Erna Barth

Titel: Moordspel | Auteur: Erna Barth | Uitgever: ClavisJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789044846669 | Taal: Nederlands | Genre: Young Adult | Bron: Exemplaar ontvangen van de uitgever


Waar gaat ‘Moordspel van erna barth’ over?

Joep houdt van puzzels en detectives. Als het mooiste meisje van zijn klas hem vraagt te helpen bij een moordspel dat ze met een groep speelt, zegt hij dan ook geen nee. Hij geniet van het spel, totdat ze op een spelavond daadwerkelijk het dode lichaam van een man vinden. Wie zit er achter de moord? Waarom wijzen aanwijzingen in het spel zijn richting uit? Joep gaat op onderzoek uit en stuit op de schokkende waarheid.


Een spannend boek voor jongeren vanaf 14 jaar

Moordspel is een spannend boek over vriendschap, vertrouwen en verraad voor jongeren vanaf 14 jaar. En wat voor een boek! In Moordspel spelen een zeven onbekenden van elkaar eens in de zoveel tijd een moordspel. The Bozz zorgt voor een plaats delict, een ‘paspoplijk’ en wat hints. De zeven opgeschoten jongeren krijgen een uur de tijd om de moord op te lossen. We volgen het verhaal vanuit Joep, die door het meisje waar hij stiekem verliefd op is, bij het spel wordt betrokken. De ouders van Joep zijn door een tragisch ongeluk om het leven gekomen en daarom woont hij bij zijn strenge opa en lieve oma.


Van Moordspel naar echte moord

Het boek begint op de avond waarop Joep zijn eerste moordspel speelt en dat zorgt ervoor dat je meteen lekker in het verhaal zit. De spanning is, ondanks dat het een spel is, om te snijden. En zoals Joep het zelf omschrijft is het een combinatie van ‘Wie is de Mol?’ en een Escaperoom. Binnen 60 minuten moet de puzzel opgelost zijn. Na een aantal avonden succesvol het spel opgelost te hebben, worden ze op een avond naar een gewoon rijtjeshuis geleid in plaats van naar een bouwval. De sfeer is meteen anders en iedereen gedraagt zich vreemd. Er ligt in dit huis een echt lijk, netjes op bed en met zijn sokken nog aan. Het spel blijkt geen spel meer te zijn en vanaf dan begint de race tegen de klok.


24 uur om te ontdekken wie de moordenaar is

The Bozz blijkt ook achter dit lugubere spel te zitten en de spelers krijgen 24 uur om te ontdekken wie hij is. In plaats van tegen elkaar te spelen moeten ze nu hun krachten bundelen om het raadsel op te lossen. Dat is alleen nog niet zo makkelijk, want wie kan je vertrouwen als je allemaal The Bozz zou kunnen zijn? Wat volgt is een razend spannende zoektocht naar The Bozz, maar ook naar vriendschap en vertrouwen.


BEOORDELING van Moordspel

Ik heb Moordspel in één ruk uitgelezen. Je wordt vanaf het eerste hoofdstuk in het boek gezogen en hoewel ik allang geen 14 meer ben, vond ik het een heerlijk spannend boek om te lezen. Als lezer weet je misschien al snel wie The Bozz is, maar dat deed voor mij niet af aan het verhaal. Als jij zin hebt in een vleugje Cluedo/Escaperoom dan is Moordspel een boek wat ik je zeker aan kan raden


Wil je moordspel van erna barth zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal en ga snel naar je eigen boekhandel om dit boek te kopen.
  • Als je het boek via onderstaande banner aanschaft, dan verdien ik daar een klein bedrag mee. Het kost jou niets extra’s, maar het zorgt er voor dat ik de website kan onderhouden. Dank!

meer
artikelen