American Royals: Majesteit van Katherine McGee

Titel: American Royals: Majesteit | Auteur: Katharine McGee | Uitgever: Uitgeverij de FonteinJaar van uitgave: 2021
ISBN: 9789026156120 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 364 | Genre: Young Adults | Bron: Geleend van de Bibliotheek

Waar gaat majesteit over?

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!
Kroonprinses Beatrice is plots koningin. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
Prinses Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
Nina probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan. Daphne wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.


Van Kroonprinses naar Majesteit

Eind vorig jaar las ik het eerste deel van American Royals. Ik kwam er toen lastig in, maar aan het einde was ik wel benieuwd naar het vervolg en daarom reserveerde ik het bij de Bibliotheek. Waar deel 1 eindigde, gaat deel 2 verder. De koning is net overleden en bij Beatrice dringt het volle besef door dat zij nu de Koningin is. En evenals deel 1, lees je deel 2 ook uit de perspectieven van Beatrice, Samantha, Nina en Daphne. Ook dit boek staat weer vol met macht, intriges en geheime liefdes. Een prima recept voor een heerlijke Young Adult!

Meeleven en medeleven

Deel twee pakte ik gelukkig moeiteloos op, omdat er zoveel vragen bleven hangen na het lezen van deel 1. Hoe gaat het met het liefdesleven van Beatrice? En zou Samantha eindelijk haar innerlijke rust vinden? Weet Nina uit de schaduw van Samantha te stappen? Daphne.. oh, Daphne.

Nu Beatrice koningin is, verwacht iedereen dat haar aankomende huwelijk met Teddy in kannen en kruiken is. Heimelijk verlangt ze nog steeds naar haar lijfwacht en met al die verwachtingen heeft ze ook nog een appeltje te schillen. Samantha doet waar Samantha goed in is; feesten, feesten en vooral niet goed luisteren naar haar innerlijke kracht. Daarnaast begint ze ook nog een fake relatie, om Teddy het zand in de ogen te strooien. Nina probeert onder het juk van de Koninklijke familie uit te komen en stort zich volledig op haar studie. Alleen is het de vraag of het samenwerken met Ethan wel een goed idee was. Tot slot volgen we Daphne in haar jacht naar Jefferson en de bijbehorende titel. Niets is haar te gek, over lijken gaan lijkt business as usual. Maar valt het kwartje ook deze keer haar kant op?

Beter dan deel 1

Het gebeurt niet vaak dat ik een vervolgdeel beter vind dan het eerste deel, maar McGee flikt het! In deel 2 maken de meiden een ontwikkeling door in de aanloop naar het huwelijk van de eeuw. Je merkt echt dat ze van meisjes naar vrouw aan het groeien zijn en ook de mannelijke tegenhangers krijgen meer inhoud.

De vier hoofdpersonages zijn vier totaal verschillende types. Je kunt altijd wel met één van hen identificeren en dat maakt het lezen van dit boek ook leuk. Ik ben bijvoorbeeld duidelijk een combinatie van de grijze muis Nina, met het verantwoordelijkheidsgevoel van Beatrice, maar wat had ik graag een beetje van het onbevangen gedrag van Samantha gehad.

De schrijfstijl van McGee is een fijne. Het verhaal leest lekker weg en inmiddels ben ik gewend aan de wisselende perspectieven. Het boek leest alsof het gemaakt is om hier een fijne serie van te maken! De beschrijvingen van het hof zijn gedetailleerd en maken het alsof je zelf daar rondloopt en meekijkt over de schouders.


favoriete quote

Alleen.. het is makkelijker om in dingen te geloven, om in ménsen te geloven, wanneer je over hen leest in boeken. Fictief zijn ze zoveel veiliger. Echte mensen.. ik weet nog steeds niet hoe ik ermee om moet gaan.

Nina uit American Royals: Majesteit

beoordeling

Waardering: 4 uit 5.

Majesteit Zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • American Royals, het eerste deel, lees of luister je via de Online Bibliotheek. Evenals de Duizendhoog-trilogie.
  • Maar ook via: KoboPlus, Bookbeat, Nextory en Storytel

meer
artikelen