Lekker niet perfect van Mirjam Aarts

Titel: Lekker niet perfect | Auteur: Mirjam Aarts | Uitgever: Van Driel PublishingJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789493200456 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 274 | Genre: Feel good | Bron: Recensie-exemplaar ontvangen van de uitgever

Waar gaat ‘Lekker niet perfect’ over?

Nina Martens woont al haar hele leven in een klein dorp. Na de pijnlijke beëindiging van haar relatie komt ze haar ex op elke straathoek tegen. Ook haar baan bij de plaatselijke krant is ze meer dan zat. Ze besluit alles achter zich te laten en vertrekt naar de grote stad. Nina ziet haar perfecte leven in de Domstad helemaal voor zich: een baan bij een grote uitgeverij, een knappe en avontuurlijke man en een fijn huis midden in de bruisende binnenstad. Maar alles pakt anders uit dan ze dacht. Zal ze haar perfecte leven ooit vinden?


Lekker niet perfect blogtour

Op 21 mei trapte @Ka8leen de blogtour van Lekker niet perfect af en nu mag ik het stokje overnemen van @frisian_booklover. Samen met veertien andere enthousiaste boekenliefhebbers mocht ik dit boek lezen! Heel tof dat ik hier aan mee mocht doen, want Lekker niet perfect is een heerlijk boek om te mogen lezen. Ik geef het stokje nog door aan Priscilla en Naomi van @proudbookjunkie sluit de tour af.

Utrecht en de liefde voor boeken

Nina is een hoofdpersoon waar ik me vrij goed mee kon identificeren op verschillende vlakken. Zo kiest ze er voor in het prachtige Utrecht te gaan wonen en hoewel zij een haat/liefde verhouding met de stad heeft, vind ik het leuk dat het boek zich afspeelt in een voor mij zeer bekende setting. Door het lezen van Lekker niet perfect wil ik de Dom gaan beklimmen en weer dwalen en struinen door de heerlijke straatjes. Daarnaast delen we de liefde voor boeken en misschien ook wel die voor schrijven. En wil elke dertiger niet het perfecte leventje leiden?

Lekker toch niet perfect

Nina probeert via Instagram een perfect beeld te creëren voor de buitenwereld en daarmee hebben we meteen de morele boodschap van deze feelgood te pakken. Aarts brengt op een leuke en luchtige manier; alles wat Nina onderneemt om te slagen in de grote stad lijkt te falen, maar toch weet ze alles op een positieve manier op de socials te brengen. Door de toegankelijke schrijfstijl, het lekkere tempo en de leuke gebeurtenissen van Nina verschijnt er regelmatig een glimlach op mijn gezicht. Doordat praktisch alles fout lijkt te gaan, denk je als lezer af en toe wel eens: ‘Oh, meid, kom op! Dit zie je toch aankomen?’

BEOORDELING LEKKER NIET PERFECT

Ondanks de serieuze boodschap straalt het boek een en al vrolijkheid en hoef je als lezer zeker niet bang te zijn dat er geen happy end komt in deze feelgood. Dwaal mee door Utrecht, wordt verliefd op Elly’s Boeken en ontdek hoe lekker niet perfect het leven van Nina is! Met Lekker niet perfect levert Mirjam Aarts een prima debuut af en ik zag op haar Instagram dat er twee nieuwe contracten getekend zijn. Dat betekent dat er we nog zeker twee keer kunnen genieten van nieuwe avonturen uit de pen van Aarts!

Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Lekker niet perfect kan je ook via onderstaande affiliate link aanschaffen
  • Heb jij een Kobo-Plus abonnement of ? Lekker niet perfect is beschikbaar!

meer
artikelen