Ik heb mij van Marli Elisa

Titel: Ik heb mij | Auteur: Marli Elisa | Uitgever: Marli Elisa BooksJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 1230005633128 | Taal: Nederlands | Genre: Feelgood | Bron: Recensie-exemplaar ontvangen van Marli Elisa


Waar gaat ‘Ik heb mij’ over?

Lottie is op de bruiloft van haar beste vriendin Kate als haar lichaam haar weer in de steek laat. Ze gaat naar huis en krijgt een hatelijk bericht van Kate. Wat voelt ze zich toch een enorme loser. Waarom kan ze niet zoals iedereen een normaal leven hebben?

Voor Ralf probeert ze haar chronische vermoeidheid en pijn te verbergen. Ze doet haar uiterste best om ‘goed genoeg’ te zijn. Maar langzaam komt ze er achter dat dit niet is wat ze wil en ze kiest voor zichzelf.


Een feelgood over selflove

Marli Elisa schrijft met deze novelle een persoonlijk verhaal, waarbij het onderwerp haar dicht aan het hart ligt. Ondanks dat het een feelgood boek is, is de boodschap voor haar minstens zo belangrijk. En dat ben ik volledig met haar eens. We laten altijd maar aan de buitenwereld zien hoe fantastisch goed het met ons gaat en thuis huilen we tranen met tuiten, omdat het stiekem toch niet zó fantastisch met je gaat. Nu ben ik ook de eerste die meteen toegeeft dat de Bookstagram Community een hele fijne groep is om ook rustig te kunnen melden dat het niet oké met je gaat. Maar soms lijkt de echte wereld zover weg van bijvoorbeeld Instagram te zijn.

Ik ben al blij als ik twee keer per dag een buikspieroefening doe om de afstandsbediening te pakken bij wijze van ’training’.

– Lottie in Ik heb mij van Marli Elisa

Ik heb mij en dat is genoeg

In Ik heb mij kijken we mee in het leven van Lottie, die door een ongeluk te kampen heeft met chronische vermoeidheid en pijn. Verschillende situaties passeren de revue waarin Lottie doet alsof alles koek en ei is, tot ze weer in haar veilige cocon thuis beland. Op sommige momenten voor mij zeker herkenbaar; jezelf beter voor doen naar de buitenwereld, omdat je bang bent hen teleur te stellen.

Toen ik dacht aan een cursus keramiek dacht ik aan leuk, kleurrijk glazuur en friemelen met klei – niet aan een zwaar intensief gevecht met een homp klei op een draaischijf

– Lottie in Ik heb mij van Marli Elisa

BEOORDELING van ik heb mij

Heb je zin een kort tussendoortje, feelgood met een serieuze ondertoon? Dan raad ik je zeker aan om Ik heb mij te gaan lezen. Je gaat Lottie in je hart sluiten, je wilt haar een schop onder de kont geven en uiteindelijk wil je zelfs een scheef potje scoren. Pak een lekker kopje Dreams come true thee er bij en geniet!


Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Als je dit boek voor 1 juli al besteld, dan betaal je maar €1,00!
  • Vanaf 1 juli kan je Ik heb mij terug vinden voor €4,99 in de Kobo Catalogus

meer
artikelen