Ibiza van Kiki van Dijk

Titel: Ibiza | Auteur: Kiki van Dijk | Uitgever: Xander UitgeversJaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789401605106 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 280 | Genre: Thriller | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat ibiza over?

Maggie’s leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar! Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen.


Yogaretreat op het party-eiland Ibiza

Succesvolle Maggie reist na 17 jaar weer naar Ibiza en logeert bij hippievriendin Floor om even bij te komen van de alledaagse drukte in Amsterdam. Maggie heeft een verleden op het eiland en haar verleden heet Frank. Eens dé spits van FC Barcelona, nu de stugge Hollander op het hippe Ibiza. De vibe van het eiland slaat echter snel om als er posters over het eiland verspreid worden met foto’s van meisjes en de datum waarop ze zullen sterven.


Prima thriller voor op vakantie

Ibiza is een prima boek voor op vakantie: Niet te dik, geen moeilijk verhaal, een tikkeltje voorspelbaar maar het boek leest lekker vlug weg. Verwacht geen diepgaand plot, maar de spanning wordt fijn opgebouwd, waardoor je door het boek heen getrokken wordt. Hoewel het einde wat afgeraffeld is en er wat losse eindjes over blijven, was het voor mij een fijne eerste kennismaking met de auteur Kiki van Dijk. Ze is een mooie aanvulling in het rijtje Nederlandse thrillerauteurs.

Waardering: 3 uit 5.

Meer van Kiki van Dijk lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Handig! Er staan verschillende titels van Kiki van Dijk op de Online Bibliotheek. Van Ibiza staat zowel het ebook als het luisterboek er op.
  • Maar ook via: KoboPlus, Nextory en Storytel

meer
artikelen