Hidden gems London om af te wisselen met bezoekjes aan boekwinkels

Een weekendje London is natuurlijk nooit verkeerd. Afgelopen weekend ging ik voor de vierde keer naar deze wereldstad. Initieel om een concert van Adele te bezoeken, maar uiteraard ook om me even onder te dompelen in Foyles; de hemel voor elke boekliefhebber. Uiteraard kon ik niet zonder boeken te kopen de winkel verlaten. Ik vertel je graag welke boeken ik kocht! En doordat onze vlucht werd gecanceld, hadden we ineens 24 uur extra te besteden in een stad die ik al wel uitgespeeld had. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de hidden gems in London en deel deze graag met je! Meteen naar de hidden gems? Klik dan hier!


Foyles; de hemel voor elke boekliefhebber

Als we het over gratis hidden gems in Londen hebben, dan is Foyles wellicht geen hidden gem, maar wél een activiteit die je gratis kunt doen. Of het een kosteloze activiteit blijft, dat is denk ik wel iets lastiger. Vijf verdiepingen vol boeken, boeken en nog meer boeken. Wij waren er iets voor openingstijd op zondag en tot mijn grote verbazing stonden er al zeker twintig mensen te wachten om naar binnen te gaan. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik maar 3 laagjes van deze winkel heb ontdekt; de nieuwe boeken, fictie en YA-hoek gaven me al genoeg inspiratie om mijn oneindige verlanglijst weer aan te vullen.

de roman hoek in foyles, boekwinkel in londen

Deze boeken nam ik mee naar huis

Dit tripje deden we met alleen wat handbagage, dus veel ruimte voor nieuwe boeken was er niet. Toch kon ik het niet laten om mezelf te trakteren op twee nieuwe boeken. Ik kocht Set on you van Amy Lea, deel 1 van The Influencer Serie. Ik was eigenlijk al verkocht bij ‘Curvy Influencer’, omdat het me verfrissend lijkt dat de hoofdpersoon eens niet het stereotype slanke fit girl is. Daarnaast kocht ik ook The Lover Square van Laura Jane Williams. Eerder las ik van haar al Liefde met vertraging in het Nederlands en dat vond ik een heerlijk boek om te lezen! Weer twee nieuwe boeken voor de grote TBR-stapel, oeps!


Hidden gems voor de frequente london-gangers

Om de tijd te doden en mijn man niet mee te slepen naar alle boekwinkels in London, zijn we ook op zoek gegaan naar de hidden gems van Londen. Verborgen parels die je niet snel bezoekt als je voor het eerst in London bent, maar als je de Tower Bridge, de Big Ben en de wisseling van de wacht al eens hebt bekeken, dan wil je ook wel eens wat anders zien! En omdat ik de beroerdste niet ben, deel ik deze drie hidden gems graag met je!


Hidden gems #1: The London Mithraeum

Verstopt midden in het zakelijk district van London ligt The London Mitraeum. Waar vroeger een rivier stroomde, staan nu enorme wolkenkrabbers te shinen. In het Bloomberg-complex daal je letterlijk af naar een opgraving van de Tempel van Mithras. Naast de tempel hebben ze ook nog ruim 600 artefacten gevonden en is er een wisselende moderne kunst collectie te zien. Ik ga hier ook bewust geen foto van plaatsen, omdat je het met eigen ogen moet aanschouwe en ik niet te veel wil spoileren.

Locatie: 12 Walbrook – Metrohalte: Cannon Street of Bank Toegang: Gratis


Hidden gems #2: St Dunstan In The East Church Garden 

St. Dunstan in the East Church is een van de vele kerken ontworpen door Christopher Wren uit 1698 waarvan nu alleen de kerktoren er nog is. Daar omheen heeft de City of London een mooie tuin gemaakt, waar in je door de overgebleven resten van deze kerk kunt wandelen. Behalve de toren is er ook nog één buitenmuur. De binnenplaats is een oase van rust in de drukke stad. Deze hidden gem is wat mij betreft zeker een bezoekje waard en goed te combineren met bijvoorbeeld The London Mithraeum, Sky Garden en the Monument. Ze liggen nog geen 10 minuten lopen van elkaar af!

Locatie: St Dunstan’s Hill – Metrohalte: Monument of Towerhill – Toegang: Gratis

St. Dunstan in the East Church hidden gem
St. Dunstan in the East Church

Hiddem gems #3: Leadenhall Market

Als je in London bent, waan je je bijna als vanzelf op de filmset van de Harry Potter films. Natuurlijk weet je Perron 9 3/4 te vinden op Kings Cross Station en loop je waarschijnlijk ook wel langs het Harry Potter standbeeld op Leicester Square. De vele bruggen in London herken je misschien ook wel en de rode dubbeldekkers doen je ongetwijfeld denken aan de Knight Bus uit het derde Harry Potter bus. Wat ik dit tripje ontdekte was de Leadenhall Market. In de veertiende eeuw werd deze overdekte markt gebouwd en hij doet nog steeds dienst als markt voor voornamelijk bloemenwinkels, kaasshops en slagerijen. Leadenhall Market werd in de eerste film gebruikt voor Diagon Alley en The Leaky Cauldron. Het is alsof je letterlijk een filmscène betreed!

Locatie: Gracechurch St. – Metrohalte: Monument, Bank – Toegang: Gratis

Heb je nog niet genoeg gelezen over Harry Potter? Louise vertelt je graag waarom dit haar favoriete boekenserie is! Klik hier om naar het artikel te gaan

Hidden gem london leadenhall market
Leadenhall Market

meer
artikelen