Het geheim van Silvermoor van Tracy Rees

Titel: Het geheim van Silvermoor | Auteur: Tracy Rees | Uitgeverij: Xander Uitgevers | Jaar van uitgave: 2021 |
ISBN: 9789401613897 | Pagina’s: 416 | Genre: Historische Roman | Bron: Paperback geleend van de Bibliotheek

WAAR GAAT HET BOEK ‘HET GEHEIM VAN SILVERMOOR’ OVER?

De veertienjarige Tommy is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst. De enige die hem begrijpt is zijn beste vriendin Josie, die zich nooit onderdeel heeft gevoeld van haar familie en pas weet bij wie ze thuishoort als ze Tommy ontmoet. In hun grimmige leven zorgt alleen het mysterieuze, verlaten landhuis dat tussen hun dorpen in staat voor enige afleiding. Heston Manor is na een familietragedie afgesloten en sindsdien onbewoond. Als Josie en Tommy een groot geheim over de bewoners ontdekken, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn

ONTRAADSEL HET GEHEIM VAN SILVERMOOR

Het geheim van Silvermoor stond al enige tijd op mijn wensenlijstje, tot ik er toevallig tegen aan liep in de Bibliotheek. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten liggen en ik pakte het boek mee. Nu heb ik er een handje van om boeken mee te nemen en ze vervolgens niet te lezen, maar dat liet ik deze keer niet gebeuren. Gelijk dezelfde dag begon ik het geheim van Silvermoor te ontraadselen.

OPGROEIEN MET TOMMY EN JOSIE

Tommy en Josie groeien op in twee mijnwerkersdorpjes in het Yorkshire van rond 1900. Het harde leven zowel boven als onder de grond, de armoede en de rivaliserende landheren worden goed neergezet in deze literaire roman. Rees neemt je mee in het harde arbeiderswereldje van toen en hoe het moet zijn geweest om op te groeien in armoede.

Tommy moet op een gegeven moment de mijnen in, want alle jongens verdwijnen uiteindelijk ondergronds. Echter is dat niet de eindbestemming die Tommy zelf voor ogen heeft. Josie groeit op onder het juk van het geheim van haar moeder, wat haar leven op geen enkele manier makkelijk maakt. Gelukkig vinden ze in elkaar vriendschap, iets om voor te willen leven.

ONTLUIKENDE LIEFDE

Afwisselend lees je het verhaal vanuit het perspectief van Tommy en Josie en volg je hen gedurende een jaar of tien. Beginnend als jonge tieners met onmogelijke dromen, uitgroeiend tot volwassenen die gevochten hebben om hun onmogelijke dromen uit te laten komen.

Gaandeweg maak je kennis met nog een aantal fijne personages en het verhaal leest heerlijk weg. Hoewel je vanaf het begin stiekem wel weet dat Tommy en Josie bij elkaar horen, duurt het jaren voor ze zelf zo ver zijn.

BEOORDELINg het geheim van silvermoor

Geen idee waarom dit boek Silvermoor in zijn titel heeft, maar wellicht klonk dat beter dan De Geheimen van Heston Manor. In Heston Manor zijn de geheimen verstopt, waar Tommy en Josie zich als tieners volop in storten. Voor mij draait dit boek niet om de geheimen, maar om de wijze levensles: Geef nooit op.

Ben je op zoek naar een boek met intriges, geheimen en een mooi liefdesverhaal in een historische setting? Dan is Het geheim van Silvermoor een boek wat je zeker moet lezen!

HET GEHEIM VAN SILVERMOOR ZELF LEZEN?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel.
  •  Maar ook via: KoboPlus, Nextory en Storytel

meer
artikelen