Good girl complex – Elle Kennedy

Titel: Good Girl Complex | Auteur: Elle Kennedy | Uitgever: Piatkus | Jaar van uitgave: 2022
ISBN: 9780349428833 | Taal: Engels | Pagina’s: 362 | Genre: Roman | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat Good Girl Complex over?

MacKenzie Mac Cabot is een echte people pleaser. Het is vermoeiend om altijd maar de regels volgen. Mac heeft haar eigen dromen, maar om haar ouders een plezier te doen verhuist ze naar Avalon Bay. Een klein stadje aan het strand met het prestigieuze Garnet College. Mac is goed in het onderdrukken van haar impulsieve gedrag, maar wanneer ze Cooper Hartley ontmoet wordt ze aan alle kanten getest. Cooper, de lokale bad boy, is een bedreiging voor haar zo goed georganiseerde leven. Echter, hun vriendschap wordt al snel het enige wat telt in haar leven.

Ondanks zijn afgunst voor de vele trust-fund kids die hij ziet komen en gaan in zijn geliefde Avalon Bay, realiseert Cooper zich al snel dat MacKenzie niet zon kloon is en hij wordt verliefd op haar. Als Mac eindelijk doorheeft dat ook zij gevoelens heeft voor Cooper en eindelijk wordt geaccepteerd door hem en zijn vrienden, komt ze er achter dat alles gebaseerd is op een leugen.Ze doet alles goed, DUS WAT KAN ER MIS GAAN?

Good Girl Complex is voor mij een eerste kennismaking met Elle Kennedy en het is me niet tegen gevallen. Hoewel het verhaal over Mac en Cooper er een is die niet voor verrassingen zorgt, leest het boek prima weg. Rijk meisje wordt verliefd op de rauwe lokale badboy en dat lijkt in eerste instantie goed te gaan, tot Mac er achter komt dat hun relatie gebaseerd is op een leugen. Bij vlagen doet het me denken aan de After-serie van Anna Todd. Gelukkig is Mac niet zo van het rollen met haar ogen.


Uit je comfortzone en uit je good girl complex

Wat het verhaal interessant maakt is dat Mac zich af zet tegen haar voorbestemming; Studeren, trouwen, tweeëneenhalf kinderen en vrijwilligerswerk tot in het oneindige. Mac wil leven, onafhankelijk zijn en haar eigen ding doen. Een hoofdpersoon met pit die ook goed tegenstand weet te geven aan Cooper. De gekrenkte Cooper, met zijn eigen sores en een gesloten hart breekt helemaal open en komt volledig uit zijn comfortzone. Een stel wat het beste uit elkaar weet te halen.

beoordeling

Dit boek is voor ons lezers ook een eerste kennismaking met Avalon Bay en de lokale bewoners. In de herfst van 2022 komt het vervolg uit: Bad Girl Reputation. Een vervolg waarbij twee andere bewoners de hoofdrol op zich nemen. Ik zal het boek met potlood op mijn TBR zetten. Als ik er aan toe kom is het prima, maar het zal geen must zijn om het vervolg te lezen. Voor mij was Good Girl Complex een fijn boek om het lezen in het Engels te bevorderen. Een rechttoe, rechtaan verhaal zoals er zo veel zijn.Waardering: 3 uit 5.

Meer van Elle Kennedy lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • De Online Bibliotheek biedt veel verschillende titels van Elle Kennedy aan in zowel ebook als luisterboek!
  • Maar ook via: KoboPlus, Nextory en Storytel kan je veel verschillende titels van Elle lezen en luisteren.

meer
artikelen