De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker

Titel: De geschiedenis van mijn seksualiteit | Auteur: Tobi Lakmaker | Uitgeverij: Das Mag Uitgeverij | Jaar van uitgave: 2021
ISBN: 9789493168640 | Genre: Literaire Roman | Pagina’s: 223 | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat het boek ‘DE GESCHIEDENIS VAN MIJN SEKSUALITEIT’ over?

‘De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk altijd al op vrouwen, op Muriël de roodharige bijlesdocente met de lange benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.’ 

De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.

Buiten mijn comfortzone

Een boek als ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ van Tobi Lakmaker zou ik niet zo snel oppakken om te gaan lezen. De recensies waren echter zo positief dat ik toch een poging wilde wagen. Blij dat ik het heb gedaan, want ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ leest als een trein. Of een achtbaan, net hoe je wilt.

van de hak op de tak

De schrijfstijl van Lakmaker is soms nogal van de hak op de tak, maar het geeft het gevoel dat je tegenover elkaar in de kroeg zit. Een biertje op tafel, de goede verhalen volgen elkaar op. Het ene moment rollen de tranen van het lachen over je wang, het andere moment pink je een traantje weg.

Beoordeling

De geschiedenis van mijn seksualiteit is een schitterend debuut van Lakmaker. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is intens, het is onroerend, het bezorgt je een glimlach op je gezicht. Je wilt bevriend zijn met Sofie én Tobi, lekker lullen in de kroeg over jezelf zijn en Ajax.

De geschiedenis van mijn seksualiteit Zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel.
  • Dit boek is te lenen als e-book via de Online Bibliotheek
  • Maar ook via: Nextory en Storytel

meer
artikelen