Een hele onderneming van Kat French

Titel: Een hele onderneming | Auteur: Kat French | Uitgever: Harper Collins | Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789402720808 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 382 | Genre: Roman | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat ‘Een hele onderneming’ over?

De Little White Wedding Chapel van Marla Jacobs is een doorslaand succes. Gelukkige bruidsparen vanuit de wijde omtrek komen naar haar trouwkapel om hun jawoord te geven. Maar dan vestigt zich een begrafenisonderneming pal naast haar boetiek. Ze ziet het al voor zich: trouwautos die met lijkwagens concurreren om een parkeerplek, bruidjes die tegen weduwen botsen, bruidsboeketten die worden verwisseld met grafkransen… Marla is klaar voor de strijd: ze verzamelt een kleurrijk leger van dorpsgenoten om zich heen en stelt een oorlogsplan op. En dan blijkt haar nieuwe buurman totaal anders dan ze zich had voorgesteld.Een hele onderneming om ten strijde te trekken

Je houdt er van of je gaat het haten, maar dit boek heeft alles in zich: leuke karakters, schattige koppels, een beetje strijd, de onvervalste bitch, hier en daar een cliché verhaallijn, maar al met al een heerlijk boek om te lezen. Het is niet te diep en te confronterend, maar alles komt aan bod: echte liefde, rivaliteit, de dood, homoseksualiteit, ontrouw en verdriet. En als ik dit rijtje zo opnoem lijkt het louter over negatieve aspecten te gaan, maar niets is minder waar. Kat French beschrijft de karakters levendig en je ziet hen, maar ook de omgeving goed voor je. Alsof je zelf tussen de kapel en het mortuarium in staat en een keuze moet maken aan welke kant jij staat.


Haat en liefde: een hele onderneming

Marla heeft zeer weinig nodig om ten strijde te trekken en probeert zonder enige achtergrondinformatie het dorp tegen Gabriel en zijn onderneming op te zetten. Persoonlijk vind ik dat een wat te kort door de bocht noodgreep om dit verhaal in gang te zetten, maar eenmaal ten strijde leest het verhaal als een trein.

Ik genoot zelf van de enorme liefde tussen Ivan en Dora. De twee steunpilaren van het dorp die al jaren van elkaar houden en tegen het einde van hun leven aan lopen. French geeft met kleine details kleur aan de karakters. Ik zie Dora stiefelen tussen de kerk en mortuarium en Ivan genieten van zijn gele bloemen. Ivan en Dora zijn de opa en oma die iedereen zou willen hebben.

beoordeling

Heb je zin in een echte chick-lit, waarbij je van te voren wel weet hoe het afloopt? Dan moet je ‘Een hele onderneming’ zeker lezen! Er komen verschillende aspecten van het leven aanbod en het verhaal wordt nooit saai of langdradig, ondanks de bijna 400 pagina’s. Een fijne schrijfstijl, levendige karakters en het bekende liefdesverhaal maar dan in een originele setting.

Harper Collins heeft ‘Een hele onderneming’ uitgebracht als onderdeel van De Winkelstraat in 2017. Alle covers van de boeken vormen samen een winkelstraat. De boeken zijn door allemaal verschillende auteurs geschreven, maar helaas lijkt het anno 2022 onmogelijk om de straat nog compleet te krijgen.

Meer van Kat French lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Je kunt ‘Een hele onderneming’ lezen via de Online Bibliotheek
  • Maar ook via: KoboPlus & Storytel

meer
artikelen