KOBO Clara HD: Dit is wat ik er van vind!

E-reader kopen: Kobo Clara HD | De afmeting van het scherm: 6 inch | Invoermethode: Touchscreen |
Aansluiting: USB 2.0 micro | Opslagcapaciteit: 8 GB | Gewicht: 166 gram | Kleur: Zwart

Vervroegd verjaardagscadeau

Ga je binnenkort een e-reader kopen? Ik vertel je alles over mijn ervaring met de Kobo Clara HD. In maart was ik jarig, maar ik besloot mezelf een vervroegd verjaardagscadeau te geven. Eind januari kocht ik mijn e-reader, samen de beschermhoes met sleepcover passend bij de Kobo Clara HD. In februari en maart ging ik lang op reis, dus het was een mooi moment om mijn oude e-reader te vervangen voor een nieuw (en werkend) exemplaar. In mijn wrap-ups en recensies heb je al regelmatig een foto van mijn e-reader voor bij zien komen! Nu is het tijd om mijn ervaringen met je te delen.

E-reader kopen is Keuzestress

Er zijn zóveel verschillende e-readers en ook verschillende merknamen. Waar moet je beginnen? Als je aan een zoekopdracht waagt aan ‘een e-reader kopen’ dan zal je zien dat Kobo het meest voorkomende merk is. Er zijn veel verschillende modellen en ik kan niet voor jou kiezen wat jij het prettigst zal vinden. Het enige wat ik kan doen is vertellen wat ik vind van mijn e-reader en wellicht neemt dat wat vragen bij jou weg!

Waarom koos ik voor de Kobo clara hd?

Mijn uiteindelijke keuze was de Kobo Clara HD, omdat ik zelf een zwak heb voor een strak design. De Kobo Clara HD heeft een heel minimalistisch design en ik vond zelf de knopjes aan de zijkant van bijvoorbeeld de Kobo Libra niet mooi. Daarnaast was ik zelf op zoek naar een compact model, zodat hij makkelijk mee kan in bijvoorbeeld de handtas. En tot slot is het enige wat ik met mijn e-reader wil doen het lezen van boeken, dus alle mogelijke extra functies zijn voor mij overbodig.

Eerste indruk

Vanaf het eerste moment dat ik de Kobo Clara in mijn hand had, ben ik er verliefd op. Hij is heel licht, ligt fijn in de hand en is makkelijke via touchscreen te bedienen. Het menu vind ik overzichtelijk en je kunt per e-book zelf het lettertype en de lettergrootte instellen. Ik heb er ook de sleepcover bij gekocht en zelfs als de e-reader in de cover zit, is hij fijn in de omgang. Daarnaast vind ik het zelf dus fijn dat hij wat kleiner is, zodat ik hem makkelijk mee kan nemen onderweg.

E-reader kopen. De Kobo Clara HD in de sleepcover
De Kobo Clara HD in de sleepcover

E-reader kopen is niet compleet zonder een Sleepcover

De sleepcover beschermd je e-reader niet alleen tegen krasjes en deukjes, hij heeft een auto wake/sleep functie. Dit betekent dat als je de cover dicht doet, de e-reader direct in slaapstand schiet. En als je hem weer opent, beland je direct weer op de bladzijde waar je gebleven was. Super handig! Een ander handigheidje is dat je de cover ook kan gebruiken als standaard, zodat je de e-reader voor je neer kunt zetten zonder hem zelf vast te hoeven houden.

Collecties maken

Een fijne functie bij de Kobo Clara HD vind ik het maken van collecties. Zo heb ik een collectie gemaakt met boeken waarvan ik denk dat mijn man deze interessant vind om te lezen. Dit scheelt voor hem een hoop zoeken in mijn veel te uitgebreide bibliotheek! De e-reader maakt zelf ook automatische collecties als je van een auteur meerdere boeken hebt, zodat je deze overzichtelijk bij elkaar hebt staan. Uiteraard kan je deze collecties ook weer net zo makkelijk verwijderen.

batterijduur

Wat natuurlijk een van de belangrijkste punten van een e-reader is, is hoe lang hij mee gaat zonder opgeladen te worden. Nu ben ik zelf geen veelvraat wat betreft het lezen op mijn e-reader, maar volgens de specificaties moet hij maximaal 30 dagen mee kunnen. Dit hangt ook weer af van of je veel in het donker leest en dus gebruik maakt van de ingebouwde lichtfunctie en of je hem aansluit op de wifi.

Ik heb mijn e-reader opgeladen voor ik drie weken op reis ging en ik heb 5 boeken gelezen en ook mijn man heeft er gebruik van gemaakt gedurende reis. Eenmaal terug in Nederland heb ik nog drie weken de e-reader kunnen gebruiken voor ik het nodig vond om hem op te laden. Ik kan me wel voorstellen dat als je alleen maar leest op je e-reader en het niet afwisselt met fysieke boeken, dat dan de batterij sneller leeg loopt

Comfortlight pro

De Kobo Clara HD heeft een ingebouwde comfort light, wat er voor zorgt dat je op elk moment van de dag het beste licht hebt om je boek te lezen. Het fijne aan deze functie is dat het ook het blauwe licht filtert, waardoor het lezen voor het slapen gaan geen probleem is en het geeft voor mij ook een rustiger beeld. Ik heb zowel in de volle zon, als in de schemering en het donker gelezen en op elk moment had ik geen enkele moeite om de letters goed te lezen. Buiten de automatische verlichting is het scherm ook nog eens kraakhelder en scherp!

Wifi & Bol.com

Met Kobo e-readers heb je direct toegang tot je gekochte boeken bij Bol.com als je inlog met je Kobo-account. Het hebben van een Kobo-account betekent niet dat je automatisch een abonnement hebt op Kobo Plus. Als je je e-reader even aansluit op de wifi, worden je Bol.com-aankopen direct gesynchroniseerd en op je e-reader geplaatst. En je kunt zelfs via je e-reader direct boeken aanschaffen.

E-reader kopen?

Ik hoop dat ik je met deze review een beetje op weg hebt geholpen! Ik heb geen ervaring met andere ereaders en ik weet niet wat het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben over de Kobo Clara HD dan mag je die uiteraard altijd stellen. Je kunt onder dit bericht je vraag achter laten en ik beantwoord hem zo snel mogelijk!

meer
artikelen