Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Streng

Titel: Dochter van de onderwereld | Auteur: Theo-Henk Streng | Uitgever: H!P PublishingJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789493266933 | Taal: Nederlands | Genre: Young Adult | Bron: Recensie-exemplaar


Waar gaat ‘Dochter van de onderwereld’ over?

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd. Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij. Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?


Thriller in een young adult jasje

Nog voor Ester besefte wat er gebeurde, had Nikki zich omgedraaid en haar een klap in haar gezicht verkocht. Verbouwereerd keek Ester haar aan.

– Opening van Dochter van de onderwereld van Theo-Henk Spreng

Met de eerste zin wordt de toon voor de rest van het boek gezet. Een vlotte, fijne schrijfstijl die prima aansluit bij jongeren in een kort verhaal met lekker veel vaart en genoeg spanning. Als jongere zou ik het wel weten, maar ook als iets minder jongere werd ik meegesleept in het verhaal rondom Nikki. Sowieso een fijn gegeven om als uitgang van je verhaal te nemen: hoe vergaat het de familie van een vermoorde crimineel? Naast dat Nikki graag wilt weten wie haar vader heeft vermoord, komt ook haar innerlijke strijd tussen goed en kwaad aan bod.


Wie heeft mijn vader vermoord?

De centrale vraag in dit boek is wie de vader van Nikki heeft vermoord. Eigenhandig gaat ze daar naar op zoek, want van de politie hoef je niet veel te verwachten als je vader een crimineel is. Voor hen is het alleen maar handig dat er minder boefjes op straat rondlopen. Om een aantal stappen te maken in haar onderzoek, schakelt ze de hulp in van haar klasgenoot Jim. Een jongen die vaker niet dan wel aanwezig is op school en waar het mysterie vanaf straalt. Of het haar lukt de moord op te lossen? Dat moet je uiteraard zelf ontdekken.


BEOORDELING van Dochter van de onderwereld

Dochter van de onderwereld is een spannend Young Adult Thriller. Je komt in een rollercoaster aan gebeurtenissen en een wereld vol louche types terecht. Een wereld en een hoofdpersoon waarover ik nog veel meer wil lezen! Je vliegt door deze avontuurlijke whodunnit heen en voor jongeren is dit zeker een boek wat hun leesplezier gaat vergroten.


Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

meer
artikelen