De perfecte huisgenoot van Vi Keeland en Penelope Ward

Titel: De perfecte huisgenoot | Auteur: Vi Keeland en Penelope Ward | Uitgever: LoveBooksJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789021461281  | Taal: Nederlands | Genre: Feelgood | Bron: eBook via KoboPlus


Waar gaat ‘de perfecte huisgenoot’ over?

Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.
De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?
Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…


Declan, de perfecte huisgenoot

De zoektocht naar een huisgenoot zit Molly niet helemaal mee. Het ene bijzondere type wisselt de volgende af en eigenlijk lijkt het een kansloze missie. Tot Declan voor haar deur staat en de enige reden die ze kan vinden om hem af te wijzen is dat hij een man is. Toch weet hij haar met al zijn charmes en goede kookkunsten te overtuigen om uit haar eigen comfortzone te stappen en voor Declan te gaan als de nieuwe huisgenoot.


Fake dating

Molly is al jaren stiekem verliefd op haar collega en Declan ziet zijn collega Julia wel zitten. Onder aanvoering van Declan bedenken ze het plan om te doen alsof Molly en Declan een stelletje zijn, om zo de beide love interest stikjaloers te maken en er voor te zorgen dat Molly en Declan krijgen wat ze al zo lang willen. Gaandeweg ontdekken ze beide dat ze helemaal niet zo zeker zijn van wat ze precies willen en twijfelen ze aan hun gevoelens. De band tussen deze twee is vanaf het begin erg goed en vol humor, precies zoals onderstaande quote mooi weergeeft.


‘Geloof je dat je geil wordt van de groene?’ zei hij ter begroeting, in plaats van hallo.
Ik grinnikte. ‘Nee, maar ik geloof wel dat roze koeken de apocalyps overleven.’

Molly en Declan in de Perfecte Huisgenoot

Feelgood, fakedating en een diepere laag

Los van het fake dating worden er af en toe hints gedropt dat Declan een geheim met zich mee draagt. En juist dit geheim zorgt voor onverwachte wendingen en een wat diepere laag in dit verhaal. Nadat ze beide weten dat hun gevoelens voor elkaar zo groot zijn, volgt er een aangenaam kat-en-muis-spelletje en de leukste happy ending die ik sinds tijden heb gelezen!


Je weet dat je van iemand houdt als alles waar je ooit bang voor was opeens niet half zo eng lijkt als de gedachte niet de rest van je leven met die persoon door te brengen

Declan in de Perfecte Huisgenoot

BEOORDELING van de perfecte huisgenoot

Ik heb genoten van De Perfecte Huisgenoot. Dit boek stond al even op mijn lijstje om te lezen en nu hij beschikbaar was in de Kobo Plus, moest het er maar van komen. Ik verslond dit boek binnen één dag! Hoewel je vooraf wel kan raden hoe het verhaal afloopt – mede door de flaptekst – is het toch de moeite waard om je mee te laten slepen. Zeker als je houdt van verhalen over fake dating, zoals the Love Hypothesis, kan je De Perfecte Huisgenoot gerust gaan lezen.


Wil je de perfecte huisgenoot zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal en ga snel naar je eigen boekhandel om dit boek te kopen!
  • De Perfecte Huisgenoot is als e-book en als luisterboek te lenen in de Online Bibliotheek.
  • Maar ook via: Kobo Plus, Nextory en Storytel

meer
artikelen