De laatste zet van Jennifer Lynn Barnes

Titel: De laatste zet | Auteur: Jennifer Lynn Barnes | Uitgever: BlossomBooksJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 99789463493666 | Taal: Nederlands | Genre: Young Adult | Bron: Hardcover


Waar gaat ‘De laatste zet’ over?

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.


De laatste zet in het hawthorne Mysterie

Na de Erfenis en de Verloren Erfgenaam bleek de duologie tóch een trilogie te worden! Hoewel ik er een jaar op heb moeten wachten, lag op 1 september het nieuwe boek op mijn mat. EINDELIJK! Vol enthousiasme begon ik in het laatste deel van het Hawthorne Mysterie, maar ik merkte al snel dat het te lang geleden was dat ik deel 1 en 2 had gelezen. Ik verdwaalde in de hoeveelheid karakters en de namen die op elkaar lijken. Wie is ook al weer wie en wat gebeurde er toch in het tweede boek?


Een nieuwe speler in het spel

Eenmaal daar doorheen besef je dat De laatste zet wederom een heerlijke pageturner gaat worden. Wederom een boek vol mysterie, raadsels, spelletjes, macht en rijkdom. Met de komst van Evi en de ontvoering van Toby ontvouwen zich niet één maar twee spellen. Het allerlaatste spel van Tobias Hawthorne én het spel van de nieuwe speler. Door het oplossen van beide spellen vol raadsel, ontrafeld zich het geheim van de familie Hawthorne. Veel van de vragen die je had, zullen beantwoord worden in dit deel.


Onnodige liefdesdriehoek

Waar het in deel 1 nog spannend is of Avery voor Jameson of Greyson kiest, is het in dit deel een toevoeging die voor mij allang afgerond had mogen zijn. De twijfel die er blijkbaar misschien nog is, wordt door het hele boek heen uitgemolken en vind ik eigenlijk niet eens realistisch meer. Ook het geen toegevoegde waarde en is het zelfs een beetje vervelend om er steeds weer over te moeten lezen.


BEOORDELING van Geheimen van de kostschool

Met De laatste zet levert Barnes wederom een pageturner af en komt deze verslavende serie tot een eind. Het verhaal wordt netjes afgerond, de puzzels zijn wederom fabuleus en de personages zijn mooi meegegroeid in het jaar dat deze drie boeken bestrijkt. Heb je zin in een meeslepende en verslavende trilogie? Dan raad ik je de Hawthorne-trilogie aan!


Wil je de laatste zet zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal en ga snel naar je eigen boekhandel om dit boek te kopen.
  • Als je het boek via onderstaande banner aanschaft, dan verdien ik daar een klein bedrag mee. Het kost jou niets extra’s, maar het zorgt er voor dat ik de website kan onderhouden. Dank!

meer
artikelen