De kluts kwijt van Vannessa Thuyns

Titel: De kluts kwijt | Auteur: Vannessa Thuyns | Uitgever: Bookchoice Exlusive | Jaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789032520144 | Taal: Nederlands | Pagina’s: 230 | Genre: Feel good | Bron: e-book via Bookchoice

Waar gaat ‘de kluts kwijt’ over?

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken.

Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen…


Feelgood voor mannen

In mei zat De kluts kwijt van Vannessa Thuyns als Bookchoice Exclusive bij de maandselectie. Een boek wat via de socials al lekker gepromoot werd en vooral deze post maakte mij nieuwsgierig! Acht stoere mannen die genoten hebben van een feelgood boek.. Die moet ik ook lezen!

De kluts kwijt in kruiswoordpuzzels

De kluts kwijt kan je op meerdere manieren interpreteren en ik vind het leuk dat Thuyns daar mee gespeeld heeft in het boek. In dit boek volgen we Naomi, die zich voordoet als een culinair journalist. Dit doet ze om enerzijds haar ex-vriend Terrence uit de brand te helpen en daarmee ervoor kan zorgen dat haar ouders in hun fijne woning kunnen blijven. De vader van Naomi is soms letterlijk de kluts kwijt doordat hij Alzheimer en om zijn gedachten weer wat op orde te krijgen belt hij regelmatig met zijn dochter om de antwoorden van de kruiswoordpuzzel te krijgen.

Grumpy Chefkok en de stuntelige journalist

Om ervoor te zorgen dat haar ouders in hun fijne woning kunnen blijven, maakt Naomi met haar ex-vriend Terrence de afspraak dat zij een artikel schrijft over de chef van zijn restaurant. Het artikel moet ervoor zorgen dat het restaurant weer vol loop t en er weer genoeg geld in het laatje stroomt, zodat Terrence zijn financiële puinhoop weer op orde kan krijgen. Een artikel schrijven is voor een journalist als Naomi geen probleem, maar als blijkt dat chef-kok Jonas niet openstaat voor een samenwerking wordt het lastig. Wat ontstaat is een heerlijk Grumpy vs. Sunshine-verhaallijn!

De liefde hoeft niet perfect te zijn, als die maar oprecht is

De mooiste quote en wijze les komt van de moeder van Naomie: De liefde hoeft niet perfect te zijn, als die maar oprecht is. Een wijsheid waar een mooie waarheid in zit en die ook verweven is in het boek. Meerdere niet perfecte maar wel oprechte liefdesverhalen komen aan bod. Uiteraard draait deze feelgood om de liefde, maar door de ziekte van de vader van Naomi krijgt het verhaal net wat meer diepgang. Een diepgang die het verhaal ook wel nodig had, zodat het uitnodigend bleef om door te lezen.

Beoordeling de kluts kwijt

Ik las De kluts kwijt tijdens mijn vijf uur durende busrit van Tirana naar Sarandë. Een busrit waar ik best behoorlijk tegen op keek, maar door dit heerlijke boek vlogen de vijf uur voorbij. Ik heb genoten van de ontluikende liefde tussen Jonas en Naomi. Het einde laat ruimte voor een vervolgdeel en ook dat deel zou ik zeker lezen. Ik wil meer Jonas & Naomi! Dus heb jij zin in een feelgood-verhaal met een Grumpy vs. Sunshine verhaallijn, waarbij je ook nog wordt getrakteerd op lekker eten? Dan is De kluts kwijt zeker een aanrader!

P.S. Dat restaurant in Maarssen bestaat helaas niet! 🙁

Wil je dit boek zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • De kluts kwijt ligt van juli in de boekwinkel, tot die tijd is dit boek alleen te lezen en te luisteren via Bookchoice

meer
artikelen