De Hoofdrol van Janice Hallett

de hoofdrol janice hallett

Titel: De Hoofdrol | Auteur: Janice Hallett | Uitgever: Xander Uitgevers Jaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789401618649 | Taal: Nederlands | Genre: Detective

De Hoofdrol van Janice Hallet

In dit dossier vind je de stukken over de schokkende gebeurtenissen rondom de Fairway Players-toneelgroep, en over de dood van een van hun leden. Er zit op dit moment iemand vast voor de moord, maar het lijkt erop dat deze persoon onschuldig is, en dat een aantal duistere geheimen nog niet is onthuld. 

De moordenaar heeft zichzelf verraden: ergens in deze berg e-mails, berichten en brieven bevindt zich de sleutel tot de oplossing van deze zaak. 

Een moorddossier om je detectivehart aan op te halen

Dit boek wordt omschreven als een ingenieuze puzzelthriller voor fans van Agatha Christie, Richard Osman én Wie is de Mol? Dan heb je mij eigenlijk al meteen te pakken, want wil wie nu niet die innerlijke detective in zichzelf naar boven halen? De Hoofdrol is het eerste boek van Janice Hallett dat vertaald is naar het Nederlands en vanaf 24 november zal het boek te koop zijn. Ik mocht De Hoofdrol alvast vooruit lezen, dank Xander Uitgevers.

Een stortvloed aan mailverkeer

Er zit iemand vast voor een moord, maar de advocaat twijfelt aan deze beslissing en daarom laat hij twee trainees nogmaals kijken naar al het bewijsmateriaal. Aan de hand van vele e-mails, random tekstberichten en af en toe een flyer of brief wordt je in het dossier gezogen. De stortvloed aan informatie wordt af en toe onderbroken door een samenvattend app-gesprek tussen de twee trainees Femi & Charlotte. Wellicht moet je in het begin even wennen aan de vorm waarin dit boek geschreven is, maar ik waarschuw je alvast: Doorlezen was nog nooit zo makkelijk!

De hoofdrol in je eigen moordonderzoek

Doordat je als lezer wordt uitgenodigd het mysterie te ontrafelen en de juiste moordenaar te vinden, ben ik op een heel andere manier het boek gaan lezen. Alles en iedereen is verdacht, je gaat je irriteren aan personages, hoopt dat bepaalde mensen het niet zijn en eigenlijk wil je vooral door, door, door. Enig minpuntje vond ik dat het heel erg lang duurt voor je daadwerkelijk weet wie er vermoord is. Daardoor kan je je ‘onderzoek’ ook niet écht focussen.

Beoordeling van De Hoofdrol

Ik vond het een heerlijk boek om te mogen lezen en kan je alleen maar aanraden om dit boek ook te gaan lezen en zelf te ontdekken wie er vermoord is en hoe het precies allemaal zit. Het boek zit slim in elkaar, de oplettende lezer zal de moord inderdaad al wel zien aankomen. Ik vind dat er een aantal aardig twists in verwerkt zijn, waardoor ik niet helemaal op het goede spoor zat. 

Dan moet je nog héél even geduld hebben, want vanaf 24 november ligt het boek in de winkel. Je kunt natuurlijk al wel de bestelling plaatsen, zodat je op de 24ste meteen aan de slag kunt. 

Bovenstaande link is een affiliate link. Als je het boek direct via deze link besteld, dan zorg je er voor dat ik een klein percentage van de aankoop krijg. Het kost jou niks, maar het zorgt er voor dat ik de onderhoudskosten van mijn website kan betalen. Dank alvast!

meer
artikelen