De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

Titel: De geheimen van de kostschool | Auteur: Lucinda Riley | Uitgever: Xander UitgeversJaar van uitgave: 2022 | 
ISBN: 9789401617130 | Taal: Nederlands | Genre: DetectiveBron: Paperback


Waar gaat ‘De geheimen van de kostschool’ over?

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden.


Een andere kant van riley

Van Lucinda Riley zijn we natuurlijk gewend dat ze dikke pillen levert over één van de Zeven Zussen, maar zo af en toe gaf ze ons een ander lekker tussendoortje. De geheimen van de kostschool is een van haar eerste manuscripten en werd al in 2006 geschreven, maar pas postuum uitgegeven in 2022. In dit tussendoortje zien we wat mij betreft een andere kant van Riley. Geen boek wat springt tussen heden en verleden, geen zoetzappige romantisch verhaallijnen, maar een stevige detective waar je door heen gesleurd wordt.


Het verleden speelt een grote rol

Met Jazz Hunter als hoofdpersoon volgen we het verhaal rondom de kostschool in Norfolk op een chronologische wijze. Geen sprongen naar het verleden, zoals we gewend zijn van andere boeken van Riley. Wel speelt het verleden een grote rol en langzaam maar zeker wordt deze ontrafeld. Grotendeels ontdekken we deze door de ogen van Hunter, maar enkele cruciale ontdekkingen krijgen we vanuit andere perspectieven mee. Samen geven deze een compleet beeld van de geheimen van de kostschool.


Speel zelf voor detective

Het boek leest heerlijk weg en zit goed in elkaar. Af en toe wordt er een klein deel van de puzzel opgelost, maar nooit echt genoeg om het totale plaatje in één keer te overzien. Het verhaal wordt nergens saai, de spanning zakt niet weg en ik vond het zelf erg leuk om detective te spelen gedurende het verhaal. Vanaf het begin ben ik aantekeningen bij gaan houden en heb geprobeerd clues te vinden, hierdoor zag ik wel voor het einde de ontknoping, maar het verhoogde wat mij betreft ook het leesplezier.


BEOORDELING van Geheimen van de kostschool

De geheimen van de kostschool is een spannende detective, lekker enigszins gecompliceerd en nooit saai. Je wordt als lezer door het boek heen gesleurd en je moet weten wie de dader is. Een whodunnit zoals een whodunnit moet zijn. Een fijne toevoeging aan het repertoire van Riley.


Wil je de geheimen van de kostschool zelf lezen?

  • Steun lokaal, koop lokaal en ga snel naar je eigen boekhandel om dit boek te kopen.
  • Als je het boek via onderstaande banner aanschaft, dan verdien ik daar een klein bedrag mee. Het kost jou niets extra’s, maar het zorgt er voor dat ik de website kan onderho uden. Dank!

meer
artikelen