Damn, horny: Hete verhalen zoals je ze nooit eerder las

Titel: Damn, horny | Auteur: Samengesteld door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen |  Uitgever: BlossomBooks
Jaar van uitgave: 2021 | ISBN: 9789463492348 Taal: Nederlands | Pagina’s: 214 | Genre: Literaire Roman | Bron: Paperback uit eigen collectie

Waar gaat ‘Damn horny’ over?

Beschouw dit boek als een ode aan wat seks voor niet-cismannen allemaal is en kan zijn en als een pleidooi om schaamteloos van dit alles te genieten.

Tot nu toe heeft de wondere wereld van de seksverhalen Marie Lotte Hagen en Nydia Voorthuizen, ook bekend als feministisch duo Damn, Honey, vaak teleurgesteld. Bakken cis- en heteronormativiteit, schoonheidsideaal galore, het gros wordt verteld vanuit de mannenblik, en breek hen de bek niet open over dat eeuwige geseksualiseer van lesbische vrouwen en het fetisjeren van dikke mensen, trans mensen of mensen met een beperking.
De auteurs besloten het heft in eigen handen te nemen en een erotische bundel samen te stellen met verhalen waar ze zelf heet van worden, geschreven door hun favoriete feministen. Ook beantwoordden hun podcastluisteraars de vraag: ‘Waar krijg jij de hots van?’. Verwacht dikke konten, strap-ons en packers, geile dominante vrouwen en non-binaire personen die weten wat ze willen, klungelseks, communicatie in bed, spank sessies en nog veel meer. Damn Horny is een verzameling van diverse seksverhalen, queer as fuck en ver weg van de eeuwige male gaze.


Verhalenbundel zoals je nog niet eerder las

Vorig jaar in de zomer kocht in mijn exemplaar van Damn, horny al, maar het ook echt lezen heb ik pas gedaan tijdens de Boekenweek. Damn, horny was een van de vijfentwintig thematitels over het thema ‘Eerste liefde’. Een mooi moment om de verhalenbundel ook echt te gaan lezen! Damn, horny is een verhalenbundel met hete verhalen. En deze verhalen gaan eens niet over de normatieve heteroseks en zijn ook zeker niet vanuit het mannelijk oogpunt geschreven. Verhalen zoals je ze dus nog nooit eerder las.

Veel verschillende perspectieven

De drieëntwintig verhalen worden afgewisseld met antwoorden op de vraag: “Waar krijg jij de hots van?” Een fijne afwisseling wat mij betreft. De verhalen zijn vanuit 23 verschillende perspectieven geschreven en daardoor zal het ene verhaal bij jou meer aanslaan dan de ander. Dit betekent ook automatisch dat mijn favoriet helemaal niet jouw favoriet hoeft te zijn.

Favoriet verhaal

De toon wordt meteen goed gezet door het verhaal van Hagen en Voorthuizen zelf en ook de afsluiter van uitgever Myrthe Spiteri is een fijne. De show wordt echter gestolen door de verhalen van Moira Mona en Deen Groothuizen. De liefde die er af spat bij het verhaal van Deen en de ontwikkeling die ‘het prinsesje’ doormaakt worden mooi verwoord naar papier. Wat mij betreft de favorieten! Er zijn ook verhalen die ik min of meer geskipt hebt, omdat de manier van schrijven me niet pakte. Dat vind ik dan ook weer het mooie van deze verhalenbundel.

Fantasieën van luisteraars

Door de vraag ‘Waar krijg jij de hots van?’ aan de luisteraars van hun podcast te stellen, krijg je een intiem inkijkje in de seksuele verlangens van hen. Soms een feest van herkenning, soms een openbaring. In combinatie met de verhalen geeft de totale bundel een fijn inkijkje in het brede seksuele spectrum.

beoordeling van Damn, horny

Damn, horny is een fijne aanvulling in de ruime Nederlandse literaire wereld. Het lezen van deze verhalenbundel vergroot je wereld, zet je aan het denken en hopelijk doorbreekt het ook enkele taboes. Door de vele perspectieven zit er voor elke lezer wel een of meerdere verhalen bij die aansprekend zijn en de korte fantasieën zijn fijne snacks voor tussendoor.

Wil je Damn horny zelf lezen of luisteren?

  • Steun lokaal, koop lokaal! En bestel het boek via je eigen favoriete boekhandel!
  • Je kunt Damn Horny ook vinden op Nextory en Storytel

meer
artikelen