Ik neem je mee naar de Barnes & Nobles!

Afgelopen maand was ik aan het rondreizen door de Verenigde Staten. Op zowel het vliegveld als bij alle Walmarts kon ik me nog redelijk inhouden qua het kopen van boeken. Eenmaal in Las Vegas mocht ik pas los van mezelf en dat deed ik.. In dit artikel neem ik je mee naar boekwinkels in Las Vegas

De eerste boeken-tussen-stop

Onze heenvlucht ging met een tussenstop op Newark en daar hadden we een uurtje of twee voor we doorvlogen. Precies genoeg tijd om de koffers opnieuw in te checken, wat te eten én de boekwinkel te bezoeken. Op Newark bezocht ik een Hudson Booksellers en deed ik eigenlijk te veel inspiratie op voor boeken die ik wil lezen.

De walmart is al een walhalla

In Nederland ligt in elke supermarkt wel een aantal boeken, maar zijn het vooral tijdschriften waar ruimte voor is. Bij de Walmart is er een hele gang voor boeken; Kinderboeken, Young Adults, beststellers, romans en veel thriller. Per staat verschilde het overigens of de erotisch getinte romannetjes wel of niet in de schappen lag. Om eerlijk te zijn ben ik in de Walmart ook compleet vergeten foto’s te maken, want Walmart is zo groot, veel en te overweldigend. En.. voor je denkt wat een cheap-ass prijzen daar in de VS. Bij de kassa komt de BTW er nog boven op. Vergeet ik ook altijd.

BARNES AND NOBLES IS DE HEMEL OP AARDE

In Las Vegas mocht ik dus los van mezelf en had ik twee boekwinkels uitgezocht waar ik graag heen wilde. Uiteraard was één van die twee een Barnes & Nobles en je stapt als boekennerd écht de hemel binnen als je door de deur heen gaat. Zo groot, zo veel keuze! Je weet van gekkigheid eigenlijk niet eens waar je zou moeten beginnen. Ik heb nog nooit zo’n grote boekhandel gezien. Vooral de Young Adult afdeling was écht huge. In Nederland is het vaak een klein, weggestopt hoekje, maar in deze Barnes & Nobles was er geen ontkomen aan.

  • boeken in barnes en nobles
  • Boekenstand in barnes & Nobles
  • Boekwinkels in las vegas

FLIRTEN IN DE BOEKWINKELS VAN LAS VEGAS

Terwijl ik rustig sta te snuffelen tussen de historische romans, werd ik ineens aangesproken door een alleraardigste man (50+). Hij begon een heel gesprek over het weer en zichzelf. Al hakkelend en stamelend stond ik de beste man te woord. Superirritant, als je lekker helemaal op gaat in het boekengeweld en iemand wil dan een praatje maken. De beste man had nog nooit van Nederland gehoord, maar uiteraard wilde hij er wel eens heen. Het was zo’n gesprek waarbij je halverwege denkt: “Oke, stop nu maar, ik heb géén interesse. Hoe ga ik dit toch oplossen?” Na zo’n 5-minuten-monoloog van zijn kant, vroeg de man wat mij naar Las Vegas bracht en daar was m’n uitweg: “I’m here with my husband.” Ik heb nog nooit zó snel iemand weg zien lopen.

Joyce in de barnes and nobles op de young adult afdeling met boeken in haar hand. Boekwinkels in las vegas

DE AANHOUDER WINT.. NIET

Volledig van m’n à propos appte ik mijn man, die zich schuilhield in de nabijgelegen Starbucks. Of hij toch alsjeblieft even mijn persoonlijke bodyguard wilde spelen. Net nadat ik dat had gedaan was de aanhouder weer terug. Of ik écht niet even een koffie met hem wilde drinken en gezellig wilde kletsen. Moraal van het verhaal: Stoor nooit een vrouw die helemaal op gaat in het bekijken van boeken.

BESTE BOEKWINKELS IN LAS VEGAS

Een rondje speuren op het internet bracht me bij het lijstje van Yelp met de 10 beste boekwinkels van Las Vegas. De Barnes & Nobles die ik had bezocht staat op 4 in dat lijstje en natuurlijk moest ik de nummer 1 ook bezoeken. Dit konden we prima combineren met een wandeling richting Freemont Street, downtown Las Vegas. En dat bracht ons bij The Writer’s Block. Alleen de naam vind ik al fantastisch!

The Writer’s Block is een boekwinkel, koffiecorner en een kunstvogelopvang in één. De combinatie van deze drie zorgt voor een heel fijn sfeertje. The Writer’s Block is beduidend minder groot dan de Barnes & Nobles en eigenlijk spreken de foto’s voor zich.

Benieuwd naar welke boeken ik gekocht heb? Lees dan Deze 6 boeken kocht ik in de VS

meer
artikelen