teksten corrigeren

TEKSTEN CORRIGEREN

Je tekst is af, maar jij hebt je tekst inmiddels zo vaak gelezen dat je je eigen fouten niet meer ziet. Blindstaren op je eigen tekst overkomt iedereen en daarom is het fijn dat je een corrector in kan schakelen die jouw teksten kan corrigeren.

teksten corrigeren of redactie?

Er zit een verschil tussen het corrigeren van je tekst en de redactie over je tekst laten doen. Als je kiest voor het corrigeren van jouw tekst dan mag je dit van mij verwachten.

  • Ik haal de taal- en spelfouten uit je tekst.
  • Ik kijk naar de interpunctie.
  • Ik let op je grammatica
  • Doe soms een suggestie voor een andere woordkeuze
  • En als een zin niet loopt, dan geef ik je een suggestie om de zin te herschrijven.

Je krijgt je tekst foutloos terug, maar het blijft ten alle tijden jouw verhaal!

Quick fix of leren van je fouten?

Als je mij jouw tekst laat corrigeren kan je kiezen voor de quick fix of je kunt er voor kiezen te leren van je fouten. Wellicht maak je consequent dezelfde kleine fout, maar ben je er nog nooit op gewezen.

Bij de optie QUICK FIX krijg je het document volledig gecorrigeerd terug. Ik maak dan geen gebruik van de redactionele opties en je ziet daardoor ook niet hoeveel fouten je gemaakt hebt en welke fouten dat dan zijn geweest. Je krijgt dan ook geen suggesties voor woordkeuzes of voor het herschrijven van niet lopende zinnen.

Bij de optie FOUTEN MAKEN MAG krijg je het document volledig gecorrigeerd terug. Ik maak dan wel gebruik van de redactionele opties en je ziet daardoor precies waar de fouten zaten en welke fouten je misschien wel vaker maakt. Daarnaast kan je in de opmerkingen ook suggesties voor een andere woordkeus of herschreven zinnen terug vinden.